Ingezonden persbericht


HMX-U20 en HMX-U15 bieden full HD video, ingebouwde USB en HDMI-connectiviteit

Ultracompacte Samsung camcorders met 3x zoom maken het opnemen en delen van HD-beelden eenvoudig

Delft, 22 februari 2010 ­ Samsung Electronics, toonaangevend in consumentenelektronica, breidt haar lijn ultracompacte camcorders uit met de HMX-U20 en de HMX-U15. De twee modellen, die voortbouwen op het succes van de HMX-U10, bieden volop nieuwe mogelijkheden. Zo maakt de ingebouwde USB-aansluiting het makkelijker dan ooit om niet alleen full HD-beelden op te nemen, maar ook te delen met anderen. Met de HMX-U20 heb je zelfs 3x optische zoom in handen, waardoor je bijzondere momenten nóg creatiever vast kunt leggen.

Video's en foto's van hoge kwaliteit
()
De Samsung HMX-U20 en de HMX-U15 zijn compleet uitgeruste camcorders met een 1/2.3 inch CMOS sensor die ervoor zorgt dat je indrukwekkende full HD video's opneemt (1920 x 1080; 30p / H.246). Met de camcorders schiet je óók foto's van verbluffende kwaliteit. De HMX-U20 maakt 10 megapixel foto's, terwijl de HMX-U15 voor 14 megapixel foto's zorgt. Met deze ultracompacte camcorders op zak, heb je geen fotocamera meer nodig.

De diverse extra's op de HMX-U20 en de HMX-U15 maken het gebruik van de camcorders prettig. Zo helpt de Hyper Digital Image Stabilization om haarscherpe video-opnamen te maken. Met 'time lapse recording' kun je de camcorder programmeren om met een interval van één, vijf, tien of dertig seconden een beeld op te nemen. Dat is ideaal voor het maken van filmpjes van een langer durende gebeurtenis, zoals voorbijdrijvende wolken op een zonnige dag of een bloem die langzaam opengaat.

Gemakkelijke connectiviteit
Dankzij de ingebouwde, uitklapbare USB-aansluiting hoef je geen USB-kabel meer bij je te hebben om video's op een computer te uploaden. Ook kun je de lader thuis laten. Want als je de camcorder via de USB-verbinding op een computer aansluit, laadt de batterij vanzelf op. En wie in de woonkamer van de full HD video-opnamen wil genieten, koppelt via de HDMI-verbinding de camcorder aan de HDTV.

Met het play-edit-sharing-programma 'intelli-studio' van Samsung maak je van elke computer een mobiele studio. Je kunt met intelli-studio video-opnamen bewerken en afspelen, zonder hiervoor ondersteunende software te installeren. Het delen van de videobeelden is met de speciale upload-knop ook heel eenvoudig. Als de HMX-U20 of HMX-U15 is aangesloten op een computer met een internetverbinding, plaats je met een druk op de knop filmpjes direct op sites als YouTube(TM). Hiermee brengt Samsung het aantal stappen dat nodig is om opnamen te delen via 'content sharing'-websites flink terug.

Ultracompact design
Met afmetingen van 5,3 x 15 x 10 cm zijn de stijlvolle camcorders makkelijk mee te nemen. De Samsung HMX-U20 is vanaf maart in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 199,- inclusief BTW. De HMX-U15 is vanaf april in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk ¤ 179,- inclusief BTW.

Specificaties

HMX-U15
HMX-U20
Beeldsensor

* 1/2.3' CMOS

* 1/2.3' CMOS
Lens

* 1X, Auto Focus

* 3X Optische Zoom
LCD

* 2-inch LCD

* 2-inch LCD
Image Stabilizer

* Hyper Digital Image Stabilization

* Hyper Digital Image Stabilization Geheugen

* SD/SDHC

* SD/SDHC
Interface

* USB 2.0 (swing-out)

* HDMI

* USB 2.0 (swing-out)

* HDMI
Extra features

* 1920x1080 Full-HD Video

* 14MP Digital Stills

* H.264 Video Format

* Ultra-Compact Design

* Seven Degree Angled Grip

* HDMI Connectivity

* Built-in USB (swing-out)

* USB Charging

* Hyper Digital Image Stabilization
* Built-In intelli-studio2.0 Software
* One-Touch Upload to YouTube
* 1920x1080 Full-HD Video

* 3x Optical Zoom

* H.264 Video Format

* 8MP & 10MP Digital Still

* Ultra-Compact Design

* Seven Degree Angled Grip

* HDMI Connectivity

* Built-in USB (swing-out)

* USB Charging

* Hyper Digital Image Stabilization
* Built-In intelli-studio2.0 Software
* One-Touch Upload to YouTube Kleuren

* zwart, zilver, blauw, rood
zwart, zilver, blauw, rood
Beschikbaarheid
april 2010
maart 2010

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht