ABB certificeert industriële ethernetschakelaars Sixnet 22/02/2010 23:01

PR Newswire

BALLSTON LAKE, New York, February 22, 2010 /PRNewswire/ --

- Gigabit en Snelle ethernetschakelaars ontvangen ABB industriële IT-certificatie voor compatibiliteit en Interoperabiliteit

Sixnet, een wereldleider in machine-to-machine (M2M) netwerkoplossingen voor industriële en draadloze markten, heeft vandaag bekendgemaakt dat het ABB's industriële IT-certificatie heeft ontvangen voor haar Gigabit en Snelle industriële ethernetschakelaars.

ABB is een marktleider op het gebied van energie- en
automatiseringstechnologie, die nutsbedrijven en industriële klanten in staat stelt hun prestaties te verhogen en toch de milieueffecten te verminderen. ABB's industriële IT-certificatieprogramma verzekert interoperabiliteit tussen hardware- en softwareproducten en -systemen van ABB en externe leveranciers. Elk gecertificeerd product wordt getest en gecontroleerd op naleving van standaarden betreffende compatibiliteit en interoperabiliteit.

De ABB-goedkeuring, die geldt voor onader andere Sixnet's volledige lijn SLX en SL industriële ethernetschakelaars, stelt het bedrijf in staat om haar oplossingen verder in te zetten op verschillende industriële projecten over de gehele wereld.

"ABB certificatie valideert dat de oplossingen van Sixnet ontworpen en gebouwd zijn om uitdagende industriële omgevingen te weerstaan en dat ze de betrouwbaarheid en functies hebben die onze klanten eisen," aldus Maria Phillips, algemeen manager en executive vice president van de bedrijfsunit industrieel netwerken van Sixnet. "Wij richten ons al meer dan 30 jaar op de industriële markt en deze certificatie demonstreert wederom onze expertise op het gebied van connectiviteit."

Sixnet's ABB certificatie volgt de aankondiging van het bedrijf in januari 2010 betreffende KEMA-goedkeuring voor haar EL228 industriële ethernetschakelaarplatform. KEMA test producten om te kijken of ze voldoen aan strenge milieu- en redundatiestandaarden betreffende de stroom- en energie-industrie, zoals IEC61850 en IEEE1613.

Sixnet industriële ethernetschakelaars zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de zwaarste industriële toepassingen en om realtime prestaties, snelle netwerkredundantie en geavanceerde beveiliging te leveren. Deze sterke schakelaars, die een eenvoudige configuratie aanbieden via een webinterface, zijn geproduceerd voor buiten-, marine- en gevaarlijke locaties, en de geavanceerde software ondersteunt RSTP voor snelle redundantie, QoS voor prioriteitsverlening voor berichten, VLANs voor netwerksegregatie en IGMP voor multicast filtering.

Ga voor meer informatie over industriële netwerkoplossingen van Sixnet naar http://www.sixnet.com, call +1-518-877-5173 of e-mail sales@sixnet.com.

Over Sixnet
Sixnet levert al meer dan dertig jaar industriële machine-to-machine (M2M) netwerkoplossingen aan een breed scala aan klanten en markten over de gehele wereld. Sixnet's connectiviteits- en draadloze oplossingen leveren klanten geavanceerde netwerken en mobiliteit voor verhoogde
bedrijfsproductiviteit. Sixnet integreert functies van ondernemingsklasse met sterke betrouwbaarheid om te voldoen aan de standaarden van de meest veeleisende industriële en commerciële toepassingen in industrieën zoals stroom & energie, nutssector, banking, kleinhandel, video & beveiliging, transport, mobiele gegevens, leger en meer. Het bedrijf, dat gevestigd is in Ballston Lake, N.Y., heeft kantoren in Noord-Amerika, Azië en Europa. Ga voor meer informatie naar http://www.sixnet.com.

Cindy Dustin Drew Miale
Mediacontacten: Sixnet Davies Murphy Group
+1-518-877-5173 +1-781-418-2438
cindy.dustin@sixnet.com sixnet@daviesmurphy.com
www.sixnet.com www.daviesmurphy.com

Cindy Dustin van Sixnet, +1-518-877-5173, cindy.dustin@sixnet.com; of Drew Miale van Davies Murphy Group voor Sixnet, +1-781-418-2438, sixnet@daviesmurphy.com






-