NOVA

22-02-2010

Hoe verder na de val?
Voor de koningin is het vandaag een lange dag: zij ontvangt de demissionair premier en vice-premiers, de voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer en de vicepresident van de Raad van State.

Voorlopig wordt verwacht dat CDA en ChristenUnie verdergaan als een zogenoemd rompkabinet totdat in het voorjaar nieuwe landelijke verkiezingen worden gehouden. Maar een aantal prominente oud-politici pleit juist voor een minderheidskabinet.

NOVA neemt vanavond, samen met ChristenUnie-leider André Rouvoet, de afgelopen week door en kijkt met hem naar de toekomst. Vanuit Nijmegen een gesprek met demissionair premier Jan Peter Balkenende.

Verkiezingen door ogen VMBO-klas
Een moslima die op de ChristenUnie stemt, een Afrikaanse die op Wilders valt. Wie zouden het stemgedrag van allochtonen beter kunnen onderzoeken dan hun eigen kinderen? NOVA stuurt daarom een groep leerlingen van het NOVA College met een camera op pad. Zij ondervroegen familie en politici. De gemeenteraadsverkiezingen door de ogen van een VMBO-klas.

Nieuw op de site: www.novapolitiek.nl
Over ruim een week gaat Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar na de val van het kabinet staan vooral Haagse politici in de schijnwerpers. NOVA trekt het land in om antwoord te vinden op de vraag hoe nationale sentimenten het lokale stemgedrag beïnvloeden.

Op www.novapolitiek.nl kunt u alvast een indruk krijgen van de uitzending, welke 'Dwarse Denkers' hun opinie geven, en welke onderwerpen door lokale en landelijke politici worden besproken. Lees de debatten tussen jonge kandidaat-raadsleden en columns van lokale helden. En doe de quiz om te zien hoe het werkelijk zit met uw gemeentekennis.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)