Ingezonden persbericht



Tevreden EMC Bosch en Duin prolongeert contract met Medicore

Utrecht, 18 februari 2010 - Nadat de eerdere contractperiode met Medicore was afgelopen heeft EMC Bosch en Duin er vol overtuiging voor gekozen het contract weer te verlengen. 'We hebben besloten door te gaan met het Medicore Informatie Systeem (MCIS)', zegt Hemma Honders, kliniekmanager ZBC/Kwaliteit. 'Never change a winning team. MCIS is een bijzonder prettige applicatie waarmee we goed uit de voeten kunnen. Bovendien is de relatie met Medicore uitstekend. Als we vragen hebben, wordt daarop doorgaans adequaat en constructief gereageerd. We hebben na een korte marktverkenning heel even overwogen de overstap te maken naar aan andere aanbieder, maar hebben daarvan toch afgezien. De komende tijd willen we graag gestaag uitbreiden, in samenwerking met een grote kliniek die OK-ruimte bij ons huurt. In zo'n groeiproces ben je als organisatie gebaat bij stabiliteit in de processen die zich aan de achterzijde afspelen. Consolidatie van de samenwerking met Medicore was dus de meest verantwoorde keus.'

Medicore-directeur Boris Hololtcheff zegt: 'Normaal gesproken is goed nieuws zelden nieuws. Je ziet in de krant immers nooit krantenkoppen als "Alles ging goed in topoverleg" of "Tevreden burgers steunen overheid". Maar voor ons is het goede nieuws van EMC Bosch en Duin natuurlijk wel degelijk het vermelden waard. EMC Bosch en Duin is een vooraanstaande aanbieder voor esthetische plastische chirurgie en is daarmee een cliënt die we heel graag in onze orderportefeuille hebben en houden. Deze hernieuwde samenwerking betekent dat we samen verder kunnen groeien en ontwikkelen en dat is in ons beider voordeel.'

Esthetisch Medisch Centrum (EMC) Bosch en Duin (www.kliniek-emc.nl) is een gespecialiseerde kliniek voor esthetische plastische chirurgie. Een gerenommeerd team van plastisch chirurgen en artsen staat garant voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de behandelingen die er worden aangeboden. De cliënt staat hierbij nadrukkelijk centraal. Het centrum biedt zowel verzekerde als onverzekerde zorg en richt zich op zowel esthetische behandelingen als beautybehandelingen.

EMC Bosch en Duin heeft meegewerkt aan het programma Tien jaar jonger in tien dagen, dat op woensdagen wordt uitgezonden op RTL4.

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. In het Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.


Noot voor redacties
Voor verdere informatie (

Ingezonden persbericht