Raad van de Europese Unie

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/nl/cfsp/112961.pdf

RAAD VAN
DE EUROPESE UNIE
NL
Brussel, 19 februari 2010
6720/10 (Presse 36)
P 6
(OR. en)

Verklaring van de Hoge Vertegenwoordiger,
Catherine Ashton, namens de Europese Unie over het staakt- het-vuren in Noord-Jemen
Catherine Ashton, hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid en vice-voorzitter van de Europese Commissie, heeft heden de volgende verklaring afgelegd:
"De Europese Unie is verheugd over het recente staakt-het-vuren tussen de regering van Jemen en de Houthi's in het noorden van het land. De EU ziet uit naar de consolidatie van een duurzaam en verifieerbaar staakt-het-vuren, dat een einde moet maken aan de gevechten, de humanitaire situatie van de bevolking moet verzachten, en de regering van Jemen in staat moet stellen de vele uitdagingen waarvoor het land zich geplaatst ziet, het hoofd te bieden.
De EU bevestigt haar gehechtheid aan een eengemaakt, stabiel, democratisch en welvarend Jemen. Naar aanleiding van de recente vergadering op hoog niveau in Londen blijft de EU bereid om, in nauwe samenwerking met de buurlanden van Jemen en andere internationale partners, de veiligheidsproblemen en inspanningen inzake staatsopbouw van Jemen te blijven ondersteunen met een algehele aanpak. De EU ondersteunt inspanningen voor een echte en veelomvattende nationale dialoog, waarbij alle belanghebbenden worden betrokken, en blijft zich inspannen en engageren om dit proces te doen slagen.".