Visuele startpagina Kadaza.nl introduceert nieuwe versie


AMSTERDAM, 20100222 -- Kadaza.nl, de visuele startpagina, geeft gebruikers nu complete controle over de `look en feel' van hun eigen startpagina. Het was al mogelijk om een persoonlijke startpagina aan te maken door middel van het plaatsen en slepen van logo's. Met het aanbieden van thema's en verschillende achtergronden gaat de startpagina nu nog een stapje verder. Kadaza werd een jaar geleden gelanceerd door studenten en heeft inmiddels al meer dan 2.500.000 bezoeken per maand.

Met de nieuwe versie is het nu ook mogelijk om je eigen aangemaakte startpagina direct te delen op sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter. Naast de persoonlijke functionaliteiten biedt Kadaza honderden voorgeselecteerde pagina's over uiteenlopende onderwerpen, zoals sport, winkelen en nieuws. Oprichter Karel Rotteveel: "Kadaza blijft simpel en overzichtelijk. Dat zal ook zo blijven. Gebruikers hebben nu echter de mogelijkheid om Kadaza in hun eigen stijl te gebruiken en deze direct te delen met vrienden."

Kadaza werd eind 2008 gelanceerd als vervolg op een onderzoek door studenten van INHOLLAND en de HVA. Uit dit onderzoek van de bedenkers bleek dat er slechts een fractie van de sites op internet intensief wordt gebruikt. Dat was reden voor de oprichters om Kadaza te lanceren. Een onafhankelijke startpagina die alleen de meest gebruikte sites toont via een overzichtelijk menu. Rondom het 2 jarig bestaan staat er halverwege 2010 nog veel meer op stapel. Kadaza zal dan een aantal nieuwe diensten introduceren.

Voorbeeld van een aangemaakte startpagina op Kadaza:
share.kadaza.nl/a3L4oA

Kadaza