CDJA steunt Balkenende in Nijmegen


Bos laat Balkenende IV in de steek

DEN HAAG, 20100222 -- Het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, steunt de beslissing van het partijbestuur om Jan Peter Balkenende voor te dragen als lijsttrekker voor de aanstaande verkiezingen voor de Tweede Kamer van harte. Vanavond zal het CDJA Balkenende, tijdens de bijeenkomst in Nijmegen, een warm hart onder de riem steken.

Het CDJA is diep teleurgesteld in Wouter Bos die de stekker uit het kabinet heeft getrokken. De PVDA besloot uit het kabinet te stappen en laat het land, dat kampt met de gevolgen van de economische crisis, hiermee in de steek.

Het CDJA vindt het onverstaanbaar dat vicepremier Wouter Bos maandenlang de opties voor een missie open heeft gehouden maar afgelopen week, buiten het kabinet om, de deur heeft dichtgegooid. De PvdA heeft op een onverantwoordelijke wijze geopereerd en daardoor het aanzien van de politiek en Nederland internationaal zwaar beschadigd. Jeroen van Velzen, voorzitter van de jongeren stelt: "Wij hebben Nederland laten zien dat wij in oplossingen willen denken, anderen stunten liever met de verkiezingen."

Zaterdag is Balkenende met applaus bij de Tweede Kamerfractie ontvangen en hij heeft uitgebreid met het partijbestuur gesproken. Het partijbestuur heeft het optreden van fractievoorzitter van Geel en Balkenende in de afgelopen dagen besproken en haar waardering hiervoor uitgesproken. Tevens heeft het partijbestuur unaniem besloten om Jan Peter Balkenende voor te dragen als lijsttrekker voor de aanstaande verkiezingen voor de Tweede Kamer. Van Velzen "Wij als CDJA steunen deze beslissing van het partijbestuur van harte. Vanavond zullen wij Balkenende, tijdens de bijeenkomst in Nijmegen, een warm hart onder de riem steken"

CDJA





Ingezonden persbericht