Heerink en Waite: geslaagde combinatie


Ook Duitsland blij met Bert

Hoogeveen, 20100222 -- Dat Bert Heerink zondag bij aankomst in het Duitse Essen werd opgewacht door fans die stuk voor stuk handtekeningen en foto's wilden hebben van de Nederlandse rockster was ook voor hemzelf een tamelijke verrassing. Het was zijn eerste optreden in Duitsland sinds bijna 25 jaar en Duitse fans blijken trouw. Eerder succes met de band Vandenberg ligt aan zijn bekendheid bij de oosterburen ten grondslag.

Het feit dat het album "Voices of Rock" vorig jaar één van de best verkochte rockalbums in Duitsland was is dat echter zéker ook! Op het album,waarop Heerink als zanger tussen andere grote rocknamen zoals Toni Martin, Paul Shortino en Joe Lynn Turner te beluisteren is, vertolkt hij het nummer "Shame on You"dat als openingsnummer dan ook prima in de smaak viel. De producent van het album had zelf ook de moeite genomen om naar rocktempel Turock in Essen te komen waar Bert Heerink als supportact van de legendarische Babies zanger John Waite te horen en te zien was.

De beide mannen (van exact dezelfde leeftijd) ontmoetten elkaar voor het eerst sinds lange tijd en zullen dat in Nederland in de komende dagen nog tweemaal doen: de Boerderij in Zoetermeer en de Bosuil in Weert mogen zich ook op muzikaal feestje verheugen. Het publiek in Essen genoot in elk geval zichtbaar van een uitbundige Heerink die begeleid door zijn stevige band stukken van zijn nieuwe album "Better Yet" ten gehore gaf en het publiek daar tussendoor ook nog op enig hitwerk van Vandenberg en Brainbox trakteerde.

Het volledig opgewarmde publiek genoot vervolgens van een eveneens gemotiveerde John Waite die op zijn beurt een fantastische doorsnee van zijn werk over de jaren heen liet horen. Dat supportact en hoofdact niet voor elkaar onder deden maar juist het publiek een dubbel feestje bezorgden maakte de vooraf hoog gespannen verwachting helemaal wáár. Ook Nederland kan zich opmaken voor 2 optredens waarover nog lang zal worden nagesproken. Zeker nu Heerink deze week in Nederland met zijn single `Panic Attack",afkomstig van het nieuwe album, de top 100 is binnengekomen. Vorige week werd al bekend gemaakt dat Heerinks album in Japan de hitlijst binnen kwam.....

management Bert Heerink





Ingezonden persbericht