Gemeente IJsselstein


Rioolvervanging binnenstad

Datum: maandag 15 februari 2010
Als de weersomstandigheden het toelaten start de gemeente IJsselstein maandag 22 februari 2010 met de vervanging van de riolering in de Schapenstraat en Kronenburgplantsoen (gedeelte vanaf Schapenstraat tot Hofstraat). De vervanging van de riolering is noodzakelijk om een goede afvoer van het afvalwater en regenwater te (blijven) waarborgen.

Nieuwe aansluiting op riool
De werkzaamheden starten aan de Schapenstraat zijde Benschopperstraat met het maken van de nieuwe aansluiting op het riool in de Benschopperstraat. Vervolgens wordt vanuit de Schapenstraat gewerkt richting het Kronenburgplantsoen en vandaar uit richting de Hofstraat.

Bestrating
Aansluitend op het vervangen van de riolering worden de Schapenstraat en het Kronenburgplantsoen tijdelijk bestraat ("dichtgeblokt"). Dit wordt gedaan om zettingen in de ondergrond bij de toekomstige bestrating (inrichting) zo veel mogelijk uit te sluiten. De werkzaamheden nemen circa 10 weken in beslag en worden uitgevoerd door Loon- en Grondverzetbedrijf De Gier uit Benschop. Gevolgen voor verkeer
De woningen blijven bereikbaar voor nood- en hulpdiensten, voetgangers en fietsers. Bestemmingsverkeer moet soms een andere route kiezen. Vanaf 15 maart zijn de parkeerplaatsen aan de Kloosterhof niet meer via het Kronenburgplantsoen bereikbaar. Een en ander wordt met bebording aangegeven. We adviseren om dan gebruik te maken van parkeergarage Overtoom of de parkeerplaatsen aan de Kasteellaan, Koningshof en Vingerhoekhof.