Gemeente Zoetermeer

Voorjaarskriebels op de VrijeTijdsCentra

Over een paar dagen is het zover! Dan is het voorjaarsvakantie. Dit betekent heerlijk vrij zijn en leuke dingen doen. In de voorjaarsvakantie organiseren de drie VrijeTijdsCentra (VTC) voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een week vol met voorjaarsactiviteiten, want dit jaar staat alles in het teken van het voorjaar in je bol!
Van maandag 22 tot en met zaterdag 27 februari zijn er iedere dag twee leuke knutselactiviteiten, zoals schaapjes en lammetjes van watten maken of een bloemenkroon maken. Ook kunnen kinderen op het grote buitenterrein voetballen of springen op het luchtkussen en op het bouwterrein hutten bouwen. Verder organiseert VTC Rokkeveen een circusspelletjesavond, VTC Zegwaartseweg een après-skiavond met etentje en op de VTC Voorweg zijn de Olympische winterspelen met pannenkoeken eten. De VTC's zijn in de voorjaarsvakantie geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

VTC Rokkeveen organiseert op dinsdag 23 februari een circusspelletjesavond met etentje. Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar staat er vanaf 17.30 uur een heerlijke maaltijd voor ze klaar. Daarna zijn er diverse circusspelletjes zoals jongleren, acrobatenacts, leeuwen temmen en nog veel meer. Het feest duurt van 17.30 tot 20.00 uur en de entree is EUR 2,50 per kind. Inschrijven is verplicht.

Voor après-ski hoef je dit jaar niet naar Oostenrijk of Zwitserland te gaan. VTC Zegwaartseweg organiseert op donderdagavond 25 februari voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar een après-skiavond. Vanaf 18.00 uur staat er een heerlijke wintermaaltijd klaar! Daarna zijn er tot 20.30 uur diverse après-skispelletjes. De entree bedraagt EUR 2,50 per kind. Inschrijven is verplicht.

De Olympische winterspelen zijn niet alleen in Vancouver. VTC Voorweg staat op vrijdagavond 26 februari in het teken van de Olympische winterspelen. We starten om 18.00 uur met een maaltijd waar we veel energie van krijgen: pannenkoeken! Daarna stijgt de wedstrijdspanning en wordt het startsein gegeven voor de Olympische spelletjes. Deze sportieve avond is van 18.00 tot 20.30 uur en de entree is EUR 2,50 per deelnemer. Inschrijven is verplicht.

Inschrijven voor de circusspelletjesavond bij VTC Rokkeveen kan tot dinsdag 23 februari. Inschrijven voor de après-skiavond bij VTC Zegwaartseweg en de Olympische winterspelen bij VTC Voorweg kan tot donderdag 25 februari.
Lever het inschrijfformulier ingevuld door je ouder(s) of verzorger(s) samen met het geldbedrag in bij het desbetreffende VrijeTijdsCentrum.

Het inschrijfformulier en het programmaboekje kun je hier downloaden of ophalen bij het desbetreffende VTC. Houders van een ZoetermeerPas krijgen met cheque 12 een gratis jaarabonnement.