Gemeente Meerssen


Persbericht van 18 februari 2010

Na jarenlange voorbereiding gemeente en projectontwikkelaar Start woningbouwproject Damiaanberg

Op maandag 22 februari 2010 geeft wethouder John Ummels in Meerssen het startsein voor project 'Damiaanberg'. Dit project omvat nieuwbouw van negen vrijstaande woningen, acht luxe koopappartementen en drie penthouses met parkeerkelder. Voor mensen die zelf willen bouwen, worden negen ruime bouwkavels aangeboden. Het project wordt door Nouville projectontwikkeling BV gerealiseerd op het terrein waar zich eerder Huize Damiaanberg bevond. Bureau Architecten aan de Maas heeft de plannen uitgewerkt voor stedenbouwkundige inrichting en architectuur.

Projectlocatie
De rustige, verkeersluwe projectlocatie vormt de groene driehoek tussen de Lange Raarberg, Korte Raarberg en Damiaanberg. Van begin jaren 50 tot 2001 was hier Huize Damiaanberg (later o.a. dependance zorgcentrum Beukeloord) gesitueerd. Dit gebouw werd na langdurige leegstand gesloopt.

Start bouwrijp maken
Met ingang van 22 februari wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Dit houdt in dat grondwerk wordt verricht en riolering en bouwwegen worden aangelegd. Vervolgens kunnen de nuts-bedrijven kabels en leidingen in de grond leggen. De werkzaamheden zullen naar verwachting ca. 8 weken in beslag nemen. Weersomstandigheden kunnen het werk vertragen.

Start woningbouw
Verspreid over de projectlocatie liggen negen bouwkavels, waarop vrije sector woningen kunnen worden gebouwd. De verkoop van de kavels zal binnenkort door Nouville worden opgestart. Verkoop van de projectmatige villa's en appartementen volgt later dit jaar. Start van de bouwwerkzaamheden is afhankelijk van de verkoop. Als een groot deel van de woningen gereed is, kan worden gestart met de aanleg van bestrating en groenvoorzieningen.

Overige werkzaamheden
In het kader van het project komt er een nieuwe wegaansluiting op de Lange Raarberg. Ook zullen nieuwe regenwaterbuffers worden aangelegd. Het aan de Damiaanberg grenzende bos wordt door de gemeente Meerssen opgeknapt en vervolgens onderhouden. De gemeente zal tevens herstelwerkzaamheden verrichten aan de nabijgelegen historische Protestantse begraafplaats en de binnen het bosgebied gelegen Lourdesgrot. De begraafplaats krijgt een nieuwe omheining en toegang. De aanwezige grafkelder wordt hersteld.

Enige overlast
Het is mogelijk dat in de directe omgeving van project Damiaanberg enige overlast optreedt. De omwonenden worden in voorkomend geval via bewonersinformatie op de hoogte gesteld. Uiteraard wordt steeds getracht overlast tot een minimum te beperken. Actuele informatie over de werkzaamheden staat ook steeds op www.meerssen.nl.

Vragen?
Met vragen over de werkzaamheden kan men terecht bij projectleider Jaap Zomerplaag van de gemeente Meerssen. Belangstellenden voor woningen en/of bouwgrond kunnen terecht bij Bonnema Makelaars.