Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maandag 22 februari: bezoek in het kader van werk en Westelijk Tuinbouwgebied

PvdA-kamerlid Roos Vermeij op bezoek in Haarlem

Tweede Kamerlid Roos Vermeij (PvdA) brengt maandag 22 februari een bezoek aan Haarlem. Zij bezoek samen met Haarlemse PvdA-kandidaten het Nova College, gaat in gesprek met ondernemers uit de binnenstad en wandelt door het Westelijke Tuinbouwgebied.

Het eerste deel van het bezoek staat in het teken van werkgelegenheid. Het bezoek begint om 10:00 uur bij het Nova College. Hier bezoekt zij verschillende projecten voor re-integratie, inburgering en laaggeletterdheid, zoals het Paspoort Werk, het Skillslab en het Edison Simulatiebedrijf. Om 12:15 uur staat vervolgens een lunchgesprek met ondernemers in de binnenstad op het programma. Met hen wordt onder andere gesproken over stageplekken en de toename van het aantal faillissementen. Ook deelt Vermeij samen met de PvdA Haarlem rozen uit op de Grote Markt.

Het tweede deel van het programma gaat over het Westelijk Tuinbouwgebied. Samen met de werkgroep Westelijk Tuinbouwgebied wandelt de PvdA door het gebied. De Haarlemse gemeenteraad wil de natuur hier beschermen. PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg maakte een bestemmingsplan dat dit mogelijk maakt. Dit bestemmingsplan werd vorig jaar echter afgekeurd door de provincie. GroenLinks-gedeputeerde Albert Moens was niet bereid mee te werken aan eerder afgesproken grondverwerving voor natuurontwikkeling. Roos Vermeij stelde indertijd hier kamervragen over aan de ministers van VROM en LNV. Tijdens dit bezoek wil zij zich informeren over de huidige stand van zaken.

*** EINDE PERSBERICHT ***