GroenLinks Breda


Zondag 21 februari 2010, 08:47u -
Femke Halsema brengt bezoek aan Tripple-O Campus in Breda

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema brengt op maandagochtend 22 februari een bezoek aan Breda. Halsema bezoekt samen met de Bredase GroenLinks-wethouder Wilbert Willems de Tripple-O Campus.

Femke arriveert om 10.00 uur en bezoekt allereerst het Blushuis. Dit bedrijfsverzamel-gebouw huisvest een mix van huurders: groot en klein, aanstormend talent en ervaren professionals op creatief en technologisch gebied. Femke ontmoet een aantal ondernemers en praat met hen over hun visie op de toekomst van de economie in Breda en Nederland.

Vervolgens brengt Femke een bezoek aan het Pakhuis. Hier is de Gaming-academy van de NHTV gevestigd. In aanwezigheid van een groep studenten van de NHTV presenteert Femke het manifest en de korte film 'De Kracht van de Stad'. In het manifest staan concrete voorbeelden uit diverse gemeenten waar GroenLinks werkt aan een duurzame, toekomstgerichte en groene economie. De bouw van een Biomassacentrale, die 6000 woningen van goedkope, duurzame energie moet voorzien is als Bredaas voorbeeld in dit manifest opgenomen en wordt kort door wethouder Wilbert Willems toegelicht.

Over de Tripple-O Campus
De Tripple-O campus is een bundeling van ondernemers en onderwijsinstellingen in de creatieve sector. De Tripple-O campus is een goed voorbeeld van een gemeentelijke investering in een duurzame, toekomstgerichte en moderne economie. Dankzij GroenLinks is bij de begroting van 2010 geld vrijgemaakt om ook een AV-cluster aan de campus toe te voegen, waarmee de creatieve industrie in Breda een extra impuls krijgt.

Planning 22 februari
10.00 uur Aankomst Femke Halsema in het Blushuis, Reduitlaan 33, Breda.
10.45 uur Aankomst Femke Halsema in het Pakhuis, Reduitlaan 44, Breda.
11.00 uur Presentatie Manifest en Film 'De Kracht van de Stad' in het Pakhuis.