Ingezonden persbericht


10 megapixel foto's maken en tegelijkertijd full HD video opnemen met de Dual Capture modus

Samsung onthult high-speed WB2000 camera met full HD video

Delft, 22 februari 2010 - Samsung onthult met de WB2000 een high-speed 10 megapixel compact fotocamera met de mogelijkheid om in 1080p full HD video's op te nemen. Met een maximale opnamesnelheid van 1.000 frames per seconde (fps) en een explosieve modus die 10 full-size stilstaande beelden per seconde verwerkt, tilt de WB2000 filmen naar een hoger niveau. Bovendien maakt Samsung met de WB2000 fotograferen en filmen aantrekkelijker door Advanced Panorama Shot met Object Tracking en de innovatieve Dual Capture modus. Die modus zorgt ervoor dat je tegelijkertijd stilstaande beelden maakt van 10 megapixels en full HD video's opneemt.

'De WB2000 staat voor Samsung's strategie om met productinnovatie toonaangevend te zijn in de digitale beeldindustrie' zegt SangJin Park, CEO van Samsung Digital Imaging. 'Consumenten willen niet kiezen tussen filmen of foto's maken. Daarom lanceren wij de WB2000, waarmee dit wel mogelijk is.'

High-speed stilstaande beelden en video
Hoe snel de actie ook is, de WB2000 levert hoog kwaliteitsbeeld. Dankzij de geavanceerde CMOS-sensor en de vernieuwde DRIMell processor werkt deze camera zelfs onder matige lichtomstandigheden. Bovendien zorgen de sensor en de processor ervoor dat de snelheid van de WB2000 behouden blijft. Je kunt tot 10 beelden per seconde (pps) in een resolutie van 10 megapixels maken. Daarnaast heeft de WB2000 een 1.000 fps high-speed video-opname modus die elke razendsnelle actie kan omzetten in super-slow motion. Of je nu een alledaags moment in een ander daglicht wilt filmen of de slag van een golfer analyseert, de mogelijkheden van super-slow motion playback op de WB2000 zijn eindeloos.

Indrukwekkende optica en display
Naast de ongelooflijke snelheid heeft de WB2000 een high-performance 24 mm Schneider KREUZNACH ultra-groothoeklens met royale 5x optische zoom. Dat is veel meer dan wat traditionele camera's bieden. Met de 24 mm groothoeklens op de WB2000 kun je méér landschap en grotere groepen familie en vrienden filmen en fotograferen. Met 5x optische zoom kun je inzoomen op details terwijl je van een afstand foto's maakt. Advanced Panorama Shot met Object Tracking zorgt voor extra groothoekmogelijkheden. Zelfs enorme vergezichten passen in het kader. De lens van de WB2000 heeft Samsung's Dual Image Stabilization, voor een stabiel en scherp beeld.

De WB2000 is uitgerust met een 3 inch AMOLED-display. Daarop zie je een hoger contrastratio, diepere zwarttinten en meer levensechte kleuren, zelfs vanuit een grote kijkhoek of bij fel zonlicht. Het energiezuinige AMOLED-display zorgt ervoor dat je langer kunt fotograferen zonder tussentijds opladen.

Features voor de nieuwe en ervaren fotograaf
Dankzij de combinatie van de Smart en de Manual bediening is de WB2000 een aantrekkelijke camera voor zowel ervaren als nieuwe fotografen. De intuïtieve Smart Auto 2.0 (foto & video), die automatisch de scène herkent en de juiste instellingen selecteert, garandeert altijd perfecte foto's en video's. Voor de ervaren fotograaf biedt de WB2000 RAW-ondersteuning, zodat er meer controle is over hoe het beeld er uiteindelijk uit zal zien. Bovendien is de camera handmatig te bedienen, hiermee kun je experimenteren met langzamere sluitertijden, scherpte-diepte en zelfs focus.

De Samsung WB2000 is vanaf mei 2010 in Nederland beschikbaar, voor een verkoopadviesprijs van ¤ 349,- inclusief BTW.

Specificaties
WB2000
Megapixels
10,2 megapixels
Optische Zoom
5x optische zoom / Schneider lens
LCD
3,0' VGA AMOLED
Lens
Schneider KREUZNACH
Movie Modus
1080P HD Resolutie met HDMI Connectiviteit
Afmetingen
9,9 x 5,8 x 2,1 cm
Extra features

- 24 mm Ultra-Wide-Angle Schneider Lens

- 5x Optische Zoom

- 3,0' VGA AMOLED (614K dots)

- Full-size Dual Capture

- Advanced Panorama Shot met Object Tracking

- High speed CMOS sensor

- 10 fps continuous still shot in 10 megapixels
- High-Definition 1080p Video met HDMI Connectiviteit
- High speed Movie recording tot 1.000 fps

- Dual Image Stabilization (Optical + Digital)
- RAW Ondersteuning

- Volledige Handmatige bediening

- Advanced Picture Modus (handmatig kleurstellingen aanpassen)
- Smart Auto 2.0: Still & Movie

- Smart Album

- Smart Face Recognition (tot 20 gezichten)

- Perfect Portrait Systeem: Beauty Shot / Face Detection / Self Portrait / Smile Shot / Blink Detection/Red-eye Fix
- Photo Style Selector

- Ingebouwde software voor afspelen, beheer en bewerking op een PC (geen CD-Rom installatie vereist) Beschikbaarheid
mei 2010

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.