Persbericht

Decos helpt overheden te voldoen aan richtlijnen Nederland Open in Verbinding ~ Nederlandse marktleider op het gebied van document- en informatiebeheeroplossingen ondertekent manifest NOiV ~

Noordwijk, 22 februari 2010 - Decos, specialist in document- en informatiebeheeroplossingen, intensiveert de samenwerking met het NOiV door ondertekening van het 'Leveranciers Manifest Open Standaarden'. Hiermee erkent Decos het belang van open standaarden en stimuleert zij een brede acceptatie van de richtlijnen van het NOiV binnen de overheidssector. De oplossingen van Decos bieden overheidsinstellingen alle mogelijkheden om aan wettelijke vereisten op het gebied van open standaarden te voldoen.

Decos is binnen de Nederlandse overheidssector één van de grootste leveranciers op het gebied van document- en informatiebeheer. Naast het aanbieden van specifieke oplossingen voor het stroomlijnen van informatieprocessen, besteedt Decos veel aandacht aan het ondersteunen van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden en centrale overheden bij het inrichten en optimaliseren van documentgerelateerde processen. Decos helpt overheidsinstellingen om de juiste keuzes te maken en te voldoen aan wet- en regelgeving door middel van het geven van training en advies. De richtlijnen, zoals deze zijn vastgelegd in het Actieplan Nederland Open in Verbinding, zijn erop gericht om de dienstverlening aan de burger te verbeteren. Het gebruik van leverancieronafhankelijke software en documentformaten speelt hierbij een belangrijke rol. Dit voorkomt belemmeringen op het gebied van informatie-uitwisseling. Daarnaast zorgt het gebruik van open standaarden ervoor dat ook toekomstige ondersteuning van de standaarden is gewaarborgd.

Decos D5 biedt al sinds de introductie in 2009 ondersteuning voor open standaarden. Met de ondertekening van het manifest belooft Decos ook bij toekomstige productontwikkelingen rekening te houden met de richtlijnen van het NOiV. Decos D5 biedt onder andere de mogelijkheid om ODF-bestanden te creëren en daarnaast wordt de gegevensuitwisseling bevorderd door standaard XML als overdrachtsformaat te bieden. Documenten kunnen bovendien op verschillende momenten naar PDF worden geconverteerd.

"Wij vinden het zeer belangrijk dat onze klanten kunnen voldoen aan de geldende richtlijnen, daarom volgen wij ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend", stelt Mark van der Linden directeur bij Decos. "Wij steunen het NOiV in haar streven om open standaarden overheidsbreed te implementeren en bieden daarom binnen onze oplossingen diverse mogelijkheden om de interoperabiliteit te garanderen. Naast de technische mogelijkheden adviseren wij onze klanten in veel gevallen ook over hoe zij hun beleid op het gebied van document- en informatiebeheer het beste kunnen afstemmen op de laatste ontwikkelingen. Door het ondertekenen van dit manifest van het NOiV willen wij benadrukken dat wij ook in de toekomst de richtlijnen in acht zullen nemen bij productontwikkeling."

Voor meer informatie over Decos en open standaarden: www.decos.nl/openstandaarden