Amsterdam RAI

Persbericht

Achter een ijsbreker aan op weg naar de HISWA

Amsterdam, 22 februari 2010 - Afgelopen zaterdag is een groot spiksplinternieuw motorjacht in Friesland op een binnenvaartschip getakeld om zo achter een ijsbreker aan koers te zetten naar Amsterdam RAI. Daar vindt van 2 tot en met 7 maart de HISWA Amsterdam Boat Show plaats, waar het schip tentoongesteld zal worden. Het is te groot en te zwaar om overdag over de weg vervoerd te worden. De binnenwateren bieden dit jaar ook geen uitweg; vooral in Friesland heeft de strenge winter er voor gezorgd dat er op veel plekken nog ijs op het water ligt en is het onmogelijk om op eigen kiel de HISWA te bereiken.

Het laatste stukje over de weg dwars door Amsterdam
Via Lemmer zet het konvooi met de vijfenvijftig-voeter van Vivante de reis in over het IJsselmeer naar het IJ in Amsterdam. Vanuit daar zal het schip op eigen kracht naar de Amstel varen, waar nog een aantal grote schepen aanstaande woensdag verzamelen voor het nachttransport naar de HISWA. Onder hen een nieuw type reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Rond 14:00 uur worden ze uit het water getakeld zodat ze klaarstaan om naar Amsterdam RAI vervoerd te worden als de laatste tram heeft gereden. In het holst van de nacht worden de bovenleidingen op het Europaplein gedemonteerd en wordt plaatsgemaakt voor de schepen. Ook diverse stoplichten moeten er aan geloven en worden weggedraaid. De 'grote jongens' worden op speciale diepladers naar Amsterdam RAI gereden.

Openingstijden HISWA 2010
De HISWA 2010 vindt plaats van dinsdag 2 tot en met zondag 7 maart in Amsterdam RAI. De watersportbeurs is op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag is de beurs 's avonds tot 22.00 uur geopend.

Noot voor de redactie/

Amsterdam RAI