Gemeente Cromstrijen


Cromstrijen breidt aanpak jeugdoverlast uit met taskforce

22-02-2010

Net als veel andere gemeenten in Nederland heeft ook Cromstrijen te maken met jeugdoverlast. In het Cromstrijen magazine van juli 2009 informeerde de gemeente al over haar aanpak. Sinds een aantal maanden startte zij samen met de politie ook met een speciale taskforce jeugd.

Taskforce
In het overleg taskforce jeugd nemen naast de wijkagenten en de gemeente ook het Jeugd Preventie Team, bureau Halt, beveiliging, jongerenwerk, bureau Leerplicht en HW wonen deel. Binnen deze taskforce bespreken zij opvallende zaken waarbij de jongeren in Cromstrijen betrokken zijn. Het uiteindelijke doel van de taskfoce jeugd is dat de gemeente haar zorgen om deze jongeren omzet in beleid en acties. Te denken valt aan gesprekken met ouders, alcohol- en drugspreventie in de gemeente en extra inzet van beveiliging.

Bijeenkomst ouders
Op 9 februari 2010 vond een bijeenkomst plaats met leden van de taskforce en ouders van jongeren die regelmatig voor overlast zorgen in Cromstrijen. Tijdens deze bijeenkomst legde de taskforceleden uit op welke manier zij omgaan met jeugdoverlast in Cromstrijen. De aanwezige ouders vervulden een belangrijke rol tijdens de bijeenkomst. Het is voor de taskforce belangrijk om ook aansluiting met de samenleving te krijgen over dit onderwerp.

Klankbordgroep
De komende periode richten de taskforceleden zich op het vormen van een klankbordgroep. Ouders van jongeren, verenigingen en inwoners die zich betrokken voelen bij dit onderwerp vormen uiteindelijk de leden van de klankbordgroep. De klankbordgroep fungeert als gesprekspartner voor de taskforce en speelt een belangrijke rol in het totale jeugdbeleid van de gemeente. De gemeente en de politie voeren de regie binnen de klankbordgroep en begeleiden de groepsleden.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan de klankbordgroep en heeft u zich nog niet aangemeld, dan kunt u zich tot 9 maart 2010 aanmelden bij mevrouw M. Bestebreur-Hofman, beleidsmedewerker Welzijn van de gemeente Cromstrijen, via e-mail m.bestebreur@cromstrijen.nl. Vermeld in uw aanmelding uw naam en vanuit welke positie u wilt deelnemen aan de klankbordgroep. Hoe vaak de klankbordgroep bij elkaar komt is nog onduidelijk, dit zal de praktijk uitwijzen. Er geldt een maximaal aantal deelnemers voor de klankbordgroep.