Politie Noord- en Oost Gelderland


|Hoenderloo - Auto-inbraak | |

Op zondag 21 februari is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Miggelenbergweg in Hoenderloo.


De eigenaar uit Capelle aan den IJssel had de auto rond 10:00 uur geparkeerd en afgesloten achtergelaten om een stuk te gaan wandelen. Een uur later werd de man door de politie gebeld met het bericht dat er bagage van hem was gevonden langs de Woeste Hoefweg in Hoenderloo. Aan de hand van de bagage konden ze zijn telefoonnummer achterhalen. Hij liep terug naar zijn auto waar de politie inmiddels aanwezig was. Er bleek een portier te zijn geforceerd en een aantal eigendommen van de man zijn uit de auto weggenomen.

|     |Apeldoorn -  diefstal van bouwvoertuigen                  |

Ook het afgelopen weekend hebben bedrijven in Apeldoorn ongewenst bezoek gehad van lieden die het op verrijdbare bouw- of graafmachine hebben voorzien. Eerder deze maand werden er ook al graafmachines gestolen. De politie vraagt ondernemers alert te zijn en getuigen wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.


Tussen afgelopen vrijdag en zondag 21 februari is aan de Laan van de Dierenriem en aan de Laan van de Kreeft in Apeldoorn een poging gedaan om bouwvoertuigen te stelen. Aan de Laan van de Dierenriem stond op een bedrijfsterrein een vorkheftruck. De dieven wisten het voertuig te starten en reden dwars door het metalen hekwerk dat rondom het bedrijf staat. Daarmee vernielden zij ook het hekwerk van een naastgelegen bedrijf. De vorkheftruck werd enkele tientallen meters bij het terrein vandaan opgemerkt door een voorbijganger. De cabine was volledig uitgebrand De voorbijganger heeft de politie gewaarschuwd.


Aan de Laan van de Kreeft is bij een bouwproject een blauwe mobiele heftruck op luchtbanden gestolen. Het voertuig van het merk Merlo is eigendom van een bouwbedrijf uit Assen dat een klus uitvoert in Apeldoorn. Deze is waarschijnlijk op een oplegger gereden waarna de verdachten zijn weggereden.


Op 9 februari werden bij een bedrijfsinbraak aan de Vissenstraat vier graafmachines gestolen.
De politie vraagt tips over de diefstallen. Men kan bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --