Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Olympisch kampioene beschouwt nierpatiënten als de echte winnaars

Nierstichting feliciteert Ireen Wüst met gouden medaille

Bussum, 23 februari 2010 - De Nierstichting feliciteert Ireen Wüst met haar glansrijke overwinning op de 1.500 meter schaatsen tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. De winnares van het Olympisch goud, die als ambassadeur haar naam heeft verbonden aan de Nierstichting, noemt nierpatiënten de echte winnaars en beschouwt elke dag dialyseren eveneens als een topprestatie.

De Nierstichting is erg trots op de Olympische prestatie van Wüst. "We hebben natuurlijk ontzettend met Ireen meegeleefd. Het was fantastisch om te zien met hoeveel gedrevenheid en volharding zij deze prestatie van wereldformaat heeft neergezet", aldus Paul Beerkens, algemeen directeur van de Nierstichting. "Met dezelfde gedrevenheid zet zij zich als ambassadeur nu al jaren met veel enthousiasme in voor nierpatiënten. Door haar grote persoonlijke betrokkenheid kan Ireen als geen ander duidelijk maken hoe belangrijk het is dat nierpatiënten een kans op een beter leven krijgen, door betere behandelmethoden en een verkorting van de wachttijden voor een donornier."

'Elke dag dialyseren is óók een topprestatie'
Sinds 2007 maakt Ireen Wüst zich als ambassadeur van de Nierstichting sterk voor de belangen van nierpatiënten die zij als echte winnaars omschrijft. "Ik heb van dichtbij gezien hoe het is om te leven met een nierziekte. Mijn oom is nierpatiënt en moest drie keer per week dialyseren. Dat is pas een topprestatie!", benadrukt Wüst. "Gelukkig kreeg hij een nier van zijn zus, zodat hij nu weer volop kan leven. Dat gun ik ook andere nierpatiënten. Ik hoop daarom dat zo veel mogelijk mensen net als ik de Nierstichting steunen. Het werk van de Nierstichting is letterlijk van levensbelang, omdat nierpatiënten zo de kans krijgen de kwaliteit van hun leven sterk te verbeteren."

Mensen die online een donatie doen op www.nierstichting.nl/ireen maken kans op een clinic met Ireen Wüst.

Om Ireen te feliciteren met haar fantastische prestatie verschijnt morgenochtend een advertentie van de Nierstichting in de Telegraaf, waarvan de plaatsing is gesponsord door DHL Global Mail.


- EINDE PERSBERICHT -