Gemeente Tilburg

Nummer 10068GO

Datum 19 februari 2010

Aanpassing fietsroute en parkeersituatie op parkeerterrein Mozartflat (Mozartpad) Fietsers voortaan gescheiden van autoverkeer Langs de Stokhasseltlaan ligt een fietsroute. Bij het oversteken van de Stokhasseltlaan over de Heikantlaan komen fietsers terecht op het parkeerterrein van de Mozartflat (het Mozartpad). Het is een route die door veel fietsers gebruikt wordt. Omdat de situatie erg onoverzichtelijk is, zijn er regelmatig bijna-aanrijdingen tussen auto's en fietsers. Dit komt door onduidelijke wegmarkering en omdat er parkeervakken liggen tussen de Bezoekadres fietsstrook en de groenstrook langs het parkeerterrein. De gemeente gaat deze situatie Stadhuisplein 130 aanpassen. Postadres Wat gaat er gebeuren? Postbus 90157 De haakse parkeervakken aan het Mozartpad verdwijnen. Op de vrijgekomen ruimte komt 5000 LL Tilburg een duidelijk herkenbaar fietspad van drie meter breed. Parallel aan het fietspad (aan de zijde van het parkeerterrein) komen 16 nieuwe parkeervakken. Het wordt een fietspad in Doorkiesnummer tweerichtingen. Het pad sluit via een uitritconstructie aan op de Mozartlaan. Een grasstrook 013 542 87 45 zorgt voor een scheiding tussen de nieuwe vakken en fietspad. De bestaande openbare Faxnummer verlichting blijft gehandhaafd.

De bestaande rijbaanversperring op het noordelijk deel van parkeerterrein wordt verwijderd, zodat het verkeer op het parkeerterrein beter doorstroomt. Op het zuidelijk deel van het parkeerterrein wordt de westelijke in-/uitrit opgeheven.

De werkzaamheden (aanleg fietspad, parkeerplaatsen en aanpassen in- en uitritten) vinden plaats in het voorjaar. Voorafgaand aan de start van de werkzaamheden ontvangt u nog een bewonersbrief.