Ingezonden persbericht


SANDISK INTRODUCEERT HOOGSTE CAPACITEIT SD-KAART OOIT:

64GB SANDISK ULTRA SDXC-KAART

SanDisks hoogste capaciteit SD-kaart biedt meer opslagruimte, ideaal voor langdurige HD Video-opnames

Amsterdam, 22 februari 2010 - SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), de wereldwijde marktleider op het gebied van flashgeheugenkaarten, kondigt vandaag aan dat de distributie van de 64 gigabyte (GB)1 SanDisk Ultra(TM) SDXC(TM) kaart is gestart. Dit is de hoogste capacciteit SD(TM) kaart uit de geschiedenis van het bedrijf. Meet z'n 64GB capaciteit, tot 15MB/sec leessnelheid2 en Class 4 snelheidsscore, is de nieuwe kaart ideaal voor het vastleggen en opslaan van zeer grote 1080p High-Definition videobestanden en deze vervolgens snel over te zetten naar een computer.

SDXC-kaarten zijn gebaseerd op de nieuwe SD 3.0 specificatie. Dit maakt de productie mogelijk van kaarten met een opslagcapaciteit tot 2 terabytes (TB)3. De exFAT-bestandsstructuur van de SDXC-kaart helpt consumenten HD-video's met lange speelduur op te nemen. De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart kan meer dan acht uur van dergelijke video opslaan, met een opnamesnelheid van 9 Mbps (HD-standaard)*.

'SDXC is de opvolger van de populaire SDHC-kaart,' zegt Susan Park, directeur retail product marketing van SanDisk. 'De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart levert de snelheid en capaciteit die consumenten nodig hebben voor langdurige HD video-opnames en het met hogere snelheden fotograferen van stilstaande beelden. De kaart vormt een ideale aanvulling op recent aangekondigde SDXC-compatibele camera's en camcorders.'

Omdat de SD 3.0 specificatie pas onlangs werd vrijgegeven, zal slechts een handvol beschikbare apparaten onmiddellijk SDXC-kaarten ondersteunen. Nieuwe cameramodellen met ondersteuning van de SDXC-indeling worden echter in toenemende mate geïntroduceerd. Canon kondigde tijdens CES aan dat al haar nieuwe VIXIA-camcordermodellen en PowerShot-camera's compatibel zijn met SDXC-kaarten. Uitgebreide toepassing van SDXC zal naar verwachting plaatsvinden op een reeks consumentenelektronica producten waaronder HDTV's, Blu-ray recorders/spelers, camcorders, camera's, mobiele telefoons, navigatiesystemen en computers. SanDisk(TM) ImageMate(TM) geheugenkaartlezers zijn compatibel met SDXC-kaarten als de aangesloten PC een besturingssysteem gebruikt met ondersteuning voor exFAT.

De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart wordt geleverd met een levenslange beperkte garantie**. De kaart is per direct leverbaar op www.sandisk.com via de webwinkel voor ¤¬ 279.99 (inclusief BTW), en zal snel beschikbaar zijn op SanDisk locaties in de rest van de wereld.

Over SanDisk
SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten - van onderzoek, fabricage en productontwerp tott consumentenmerken en detailhandeldistributie. De productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten voor mobiele telefoons, digitale camera's en camcorders; digitale audio-/video-spelers; USB-flashstations voor de particuliere en zakelijke markt; geïntegreerd geheugen voor draagbare apparaten en vaste stations voor computers. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten.

1 1 gigabyte (GB) = 1 miljard bytes.
2 Tot 15 MB/sec leessnelheid; schrijfsnelheid lager. Gebaseerd op interne tests door SanDisk; prestaties kunnen lager zijn afhankelijk van hostapparaat. 1 megabyte (MB) = 1 miljoen bytes. 3 1 terabyte (TB) = 1 triljoen bytes.

* Schattingen: resultaten kunnen variëren op basis van bestandsgrootte, resolutie, compressie, bit rate, content, hostapparaat, vooraf geladen bestanden en andere factoren. Zie www.sandisk.com ** 10 jaar garantie in regio's die levenslange beperkte garantie niet erkennen.

SanDisk product- en executive-foto's zijn te downloaden via: http://www.sandisk.com/corporate/media.asp
SanDisks website/homepage-adres: http://www.sandisk.com

(c) 2010 SanDisk Corporation. Alle rechten voorbehouden. SanDisk, het SanDisk-logo, SanDisk Ultra en ImageMate zijn handelsmerken van SanDisk Corporation, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. SD en SDXC zijn handelsmerken van SD-3C LLC. Overige hierboven genoemde merknamen zijn louter voor identificatiedoeleinden en kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke houder(s).

Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen, waaronder verwachtingen over de introductie van nieuwe producten, toepassingen, prijsverlagingen, markten en klanten die zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen en derhalve een zeker risico en zekere onzekerheid inhouden omtrent de realisatie van die verwachtingen. Risicofactoren voor het niet uitkomen van deze verwachtingen zijn onder andere: de vraag naar onze producten zou langzamer kunnen groeien dan verwacht, of de producten zouden langzamer in nieuwe markten kunnen worden geaccepteerd dan wij hadden geanticipeerd, of wij zijn niet in de positie om de kosten van flashgeheugen te verlagen, of andere risico's die met een zekere regelmaat worden vermeld in de rapporten van onze Securities and Exchange Commission, waaronder maar niet beperkt tot Form 10-K en onze kwartaalrapporten over Form 10-Q. We hebben niet de intentie de informatie in dit persbericht later aan te passen.