D66

maandag 22 februari 2010

D66 Den Helder pleit voor stadsvernieuwing

Pia Bruin, lijsttrekker van D66 Den Helder doet vanavond mee aan het lokale lijsttrekkersdebat in het Juniorcollege in Julianadorp. Om 19:30 uur komen de lijsttrekkers van de tien politieke partijen samen om te debatteren over de belangrijkste onderwerpen in de lokale politiek.

Met de nadere gemeenteraadsverkiezingen vinden op steeds meer plaatsen in het land dergelijke lokale debatten plaats. Vanavond zal debatleider Delano Weltevreden van het Noord-Hollands dagblad de lijsttrekkers aan de tand voelen over een extra verkeersader tussen Julianadorp en Den Helder. Op donderdag 25 februari zal het debat voornamelijk gaan over wijkvernieuwing.

Het Helders weekblad legt de lijsttrekkers ook regelmatig een stelling voor, zoals onlangs met: In 2014 is de eerste steen gelegd voor een nieuw gemeentehuis in het stadshart.. Volgens Pia Bruin is het belangrijk om te investeren in het stadshart. Een nieuw stadhuis in de binnenstad betekent een kwaliteitsimpuls voor de binnenstad. Wij laten potentiële investeerders zien dat we geloven in de nieuwe binnenstad en we realiseren bovendien een parkeergarage.

D66 Den Helder vindt echter wel dat er op de kosten gelet moet worden Het moet wel tegen dezelfde prijs kunnen die we nu betalen voor de drie locaties waar de gemeente momenteel is gehuisvest. En ook de nieuwe infrastructuur moet binnen het budget stadsvernieuwing passen.

D66 Den Helder

Stadsvernieuwing en ruimtelijke ordening zijn ook onderwerpen waar D66 Den Helder in het verkiezingsprogramma aandacht aan schenkt. Veel aandacht op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn gaat uit naar ouderen en gehandicapten, maar het blijft ook belangrijk om aandacht te schenken aan de jongeren. Ook jongeren hebben hier recht op en daarom zal D66 Den Helder zich sterk maken voor jongerenhuisvesting, dat is tegelijkertijd een oplossing voor de de onstane lege plekken in het centrum. Voor studenten kunnen er shortstay plekken worden gerealiseerd in een gedeelte van de oude rijkswerf Willemsoord.

De vernieuwingsplannen voor het stadscentrum dragen ook juist aan bij het herstellen van de economie Wij moeten faciliteren in een aantrekkelijk stadshart. In een aantrekkelijk stadshart komen mensen graag winkelen, werken en wonen. aldus Bruin. Dat verdient Den Helder!

Voor meer informatie over D66 Den Helder klik hier. Voor meer informatie over het debat georganiseerd door klik hier.