Studenten openen 80 webwinkels


ROTTERDAM, 20100222 -- In het kader van competentiegericht leren zijn de tweedejaars studenten Mediamanagement van het Grafisch Lyceum Rotterdam van start gegaan met het opzetten en beheren van 80 echte webwinkels.

De studenten moeten er niet alleen voor zorgen dat de marketing en promotie rondom hun product klopt, maar ook dat de webwinkel echt werkt. De webwinkels worden in SwiftyShop van AlphamegaHosting.com gemaakt. Zij stellen speciaal voor dit project 80 licenties ter beschikking.

De studenten kunnen alle basisfunctionaliteiten gebruiken, inclusief afrekenmogelijkheden, zoals iDEAL, PayPal en CreditCard. Dit maakt allemaal onderdeel uit van SwiftySite, een gemakkelijk te bedienen websitebeheersysteem. Een gemiddelde internetgebruiker kan hiermee, zonder technische kennis, zelf een website ontwerpen, bouwen en invullen.

Hoofdprijs

De studenten zijn extra gemotiveerd, omdat er een leuke prijs te winnen is. De student met de meest succesvolle webwinkel mag deze na afloop nog drie jaar gratis voortzetten op kosten van Alphamega.

www.glr.nl

Het Grafisch Lyceum Rotterdam en haar kennisinstituut MediaCollege vormen samen het grootste gespecialiseerde onderwijsinstituut voor de wereld van media, design en technologie in Nederland en ver daarbuiten. Met meer dan 40 verschillende opleidingen en studierichtingen én ruim 100 professionele cursussen en workshops op het gebied van multimedia, webdesign, grafisch ontwerp, film en video, podium- en evenemententechniek, audiovisuele productie, mediamanagement, mediatechnologie en printmedia.

www.alphamegahosting.com

AlphamegaHosting.com is met 25.000 websites één van de grotere hostingproviders van Nederland. SwiftySite en SwiftyShop zijn door hen zelf ontwikkelde software waar elke gemiddelde internetgebruiker zelf een site mee kan maken. AlphamegHosting.com onderscheidt zich van andere hostingproviders doordat ze pro-actief hun klanten helpen en begeleiden. WebsiteSupporters.com is daar een voorbeeld van. Elke week werken duizenden website-eigenaren rond een centraal thema aan het verbeteren van hun websites.