Stan Putman wint fotowedstrijd AMREF Flying Doctors

17/02/2010 10:41

AMREF Flying Doctors Nederland

De 15-jarige Stan Putman uit Driehuis heeft de fotowedstrijd van AMREF Flying Doctors gewonnen. Zijn foto over gezondheidsrechten wordt samen met vier andere Nederlandse inzendingen op de Nederlandse ambassade in Nairobi tentoongesteld. De wedstrijd is onderdeel van AMREF's gezondheidsprogramma voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor nomadische jongeren in Oostelijk Afrika dat wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Stel je voor: je hebt hiv/aids en je weet het niet, omdat er geen aidstest beschikbaar is. Stel je voor: je bent 16 en je hebt geen zin om zwanger te raken van je vriendje. Maar hoe het precies zit met voorbehoedmiddelen weet je niet. Iedereen heeft recht op hulp in dit soort situaties, of je nu in Afrika of in Nederland woont. In de praktijk gaat het echter nog al eens mis, heel vaak (ook) omdat mensen simpelweg te weinig over hun rechten weten.

CJP Magazine

AMREF Flying Doctors wil deze gezondheidsrechten bekender maken en organiseerde daarom in vier landen - Ethiopië, Kenia, Nederland en Tanzania - een fotowedstrijd uit voor jongeren van 15 tot 20 jaar. In Nederland verscheen in CJP Magazine een oproep waarna uit alle inzendingen de foto van Stan Putman werd gekozen. Hij vertrekt a.s. zondag samen met een vriend naar Kenia. Gezamenlijk met de winnaars uit de Afrikaanse landen zullen zij de opening van de fototentoonstelling op de Nederlandse ambassade bijwonen en het gezondheidsprogramma bezoeken.

Condoomorkest

De opening vindt op dinsdag 23 februari om 16.00 in de tuin van de residentie van Hare Excellentie mevrouw Laetitia van den Assum, de Nederlandse ambassadeur in Kenia, plaats. Voor het evenement worden onder anderen ministers, ambassadeurs en Afrikaanse AMREF-medewerkers uitgenodigd. Ook treedt het Condoomorkest op. Dit orkest bestaat uit voormalig straatjongeren die met behulp van condooms muziek maken. Het orkest was onderdeel van MAPENZI TAMU, de theatershow over liefde in Afrika die vorig jaar april in ons land te zien was. Het orkest heeft inmiddels twee keer met veel enthousiasme opgetreden voor Prins Willem-Alexander, de beschermheer van AMREF Flying Doctors.

Over AMREF

AMREF is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, in 1957 in Kenia opgericht als 'Flying Doctors'. De organisatie heeft als doel de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede. In Nederland zet AMREF Flying Doctors zich in voor fondsenwerving en een verantwoorde besteding van die fondsen aan het werk van AMREF in Afrika. Ook zorgt de organisatie voor draagvlak en aandacht voor een betere gezondheid in Afrika. We ontvangen steun van de Nederlandse overheid, de Nationale Postcode Loterij en ruim 41.000 gevers, waaronder particuliere donateurs, bedrijven en stichtingen. De organisatie, aangemerkt als ANBI, beschikt over het CBF-Keur en is ISO-gecertificeerd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.amref.nl