Gemeente Purmerend

Centrum voor jeugd en gezin in Purmerend

18 februari 2010

Samenwerkingsafspraken vastgelegd - Op 23 februari ondertekent wethouder Berent Daan van jeugdzaken samen met zeven organisaties een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Purmerend een feit en kan iedereen voor informatie en advies over opvoeden terecht op drie locaties.

De CJG's zijn gevestigd in de consultatiebureaus aan het Waterlandplein, Abel Tasmanplein en de Landauerstraat. De centra beantwoorden vragen over opvoeden en opgroeien direct en signaleren opgroeiproblemen van kinderen en jongeren en lossen deze zo snel mogelijk op. Gratis inloop- en opvoedspreekuren zorgen voor een laagdrempelige ondersteuning aan ouders en kinderen. De CJG's hebben één centraal telefoonnummer: (0299) 457096. In de loop van 2010 gaat de speciale website www.cjgpurmerend.nl de lucht in.

Wethouder Berent Daan: "Met de Centra voor Jeugd en Gezin in Purmerend krijgt de goede samenwerking tussen instellingen die zich in Purmerend bezig houden met zorg en advies voor jeugd nu ook een gezicht: één loket waar ouders en kinderen terecht kunnen."

De organisaties die de overeenkomst tot samenwerking tekenen zijn GGD Zaanstreek Waterland, SMD Zaanstreek Waterland, Bureau Jeugdzorg, Stichting Samenwerkings-verband Primair Onderwijs Waterland, Stichting Regionaal samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs, MEE Amstel en Zaan, Stichting Clup en de gemeente Purmerend.