Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid,09.25 uur

Utrecht, 23-02-2010

Beroving

AMERSFOORT Op maandagavond 22 februari vond op de Oude Veenweg in de wijk Vathorst een beroving plaats.

Een 37-jarige inwoonster van Amersfoort fietste rond 20.15 uur vanaf het station Vathorst in de richting van de Grenspolder. Ongeveer 100 meter voor de kruising van beide straten passeerde zij twee jongens die in dezelfde richting liepen. Eén van hen was in het bezit van een fiets. Op het moment dat zij de jongens passeerde, rende één van de knapen achter het slachtoffer aan en werd zij van de fiets geduwd. Zij viel op de grond en beschadigde daarbij haar kleding en liep een schaafwond op. De verdachte trok hierna de tas uit haar handen en rende weg in de richting van de Sprengenberg.

De politie is met een groot aantal eenheden ter plaatse gegaan en stelde een onderzoek in naar de daders. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. De ontvreemde tas werd later gevonden op de Vijlenberg. Er is nog niet duidelijk of er iets uit de tas ontvreemd is.

De twee verdachten voldoen aan het volgende signalement:


- Verdachte 1 : jongen, ongeveer 15 jaar oud, 1.75 meter lang met een normaal tot slank postuur. Hij droeg een witte jas en vermoedelijk een witkleurige capuchon of muts over zijn hoofd.


- Verdachte 2 : jongen, eveneens ongeveer 15 jaar oud, normaal postuur en van dezelfde lengte als verdachte 1. Deze knaap droeg een donkerkleurig sportief winterjack met een donkere capuchon.

De politie verzoekt eventuele getuigen of personen die menen deze jongens te kennen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het telefoonnummer 0800-7000.