Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 16 februari 2010

Naamgeving rotonde
Het college heeft besloten om de naam âDe Buskesâ vast te stellen als naam voor de rotonde op de provinciale weg tussen Hilvarenbeek en Diessen.
Om de vindbaarheid te vergroten, zijn eerder al namen toegekend aan een aantal andere rotondes in de gemeente.
Op initiatief van Belangenorgaan Diessen zijn de inwoners van Diessen betrokken bij de naamgeving. De naam âDe Buskesâ werd het vaakst (20x) ingediend.
De Heemkundige Kring had eerder de naam âZandligtâ geadviseerd. Het college vindt deze naam niet wenselijk omdat het verwarring kan veroorzaken met de tennisvereniging die aan de Buskes is gevestigd en dezelfde naam draagt.

Verplaatsing supermarkt Diessen
De eigenaar van de supermarkt in Diessen wil zijn zaak verplaatsen van de huidige locatie aan de Kerkstraat naar de locatie Julianastraat 36, 38 - 40. Het college is bereid mee te werken aan deze verplaatsing wanneer aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. Deze randvoorwaarden hebben grotendeels betrekking op parkeren en verkeersveiligheid.
Het college verleent nu medewerking aan de 1e fase van het plan; realisatie van een supermarkt met een bruto vloeroppervlakte van maximaal 1.150 m2. Over de tweede fase van het plan - die betrekking heeft op de resterende delen van de percelen - neemt het college pas een standpunt in wanneer er concrete plannen zijn.

Uit eerdere collegevergaderingen

Kapvergunning Centrumplan Hilvarenbeek - rectificatie In het persbericht van vorige week is het collegebesluit met betrekking tot de opgelegde herplantplicht niet juist verwoord. De juiste tekst luidt:

Het college heeft onder oplegging van een herplantplicht kapvergunning verleend voor een aantal bomen dat gekapt moet worden op een terrein dat omsloten wordt door Gelderstraat - Diessenseweg en Johanna van Brabantlaan.
Er wordt een herplantplicht opgelegd ter compensatie van deze kap waarbij het principe geldt dat voor het rooien van 1 (volwassen) boom er 3 nieuwe bomen worden herplant. Concreet betekent dit dat de som van de totale doorsnede van de te herplanten bomen moet overeenkomen met de som van de totale doorsnede van de gekapte bomen. Kap van de bomen is nodig vanwege de plannen om op dit terrein een winkel- en appartementencomplex te realiseren.
Het college heeft op maandag 8 februari 2010 vastgesteld dat CPH al een aantal bomen heeft laten kappen zonder te beschikken over de daarvoor benodigde vergunning.
Het college heeft CPH opgedragen per direct te stoppen met alle werkzaamheden.