Rijksvoorlichtingsdienst

Opheffing Jachtfonds

Dit is een persbericht van het Jachtfonds

Opheffing Jachtfonds

Per 1 juli 2010 wordt officieel het Jachtfonds opgeheven door de intrekking van de laatste artikelen van de Jachtwet 1954 betreffende het Jachtfonds.

Voorafgaand aan dit besluit wordt vandaag het boek 'Een halve Eeuw Jachtfonds' aan de secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) prof.dr. A.N. van der Zande aangeboden. Het idee voor dit boek vond zijn oorsprong in de laatste bijeenkomst van het Jachtfondsbestuur met de voormalige secretaris-generaal van het ministerie van LNV, Chris Kalden. Deels bij wijze van terugblikken, deels om ervaring en kennis te bewaren.

Het Jachtfonds, een zelfstandig bestuursorgaan, heeft een halve eeuw een sleutelrol gespeeld in het wildbeheer in Nederland. Die rol werd voornamelijk gekenmerkt door het zoeken naar een balans tussen de instandhouding van het waardevolle wild in de vrije natuur enerzijds en het beschermen van de economische belangen van de landbouw anderzijds. Het Jachtfonds had vrijwel continue te maken met de belangen van de grondgebruiker, de jager, de natuurbeschermer en de recreant.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed