Universiteit Nyenrode

Samenwerking Europe China Institute van Nyenrode met KLM Club China

Het Europe China Institute (ECI) van Nyenrode werkt vanaf het begin van dit jaar samen met KLM Club China. KLM Club China is een online community voor zakelijke reizigers richting China. De club brengt entrepreneurs afkomstig uit alle continenten en werkzaam in diverse branches samen om te netwerken. Op het platform draait alles om kennis en kennissen. Men legt er contact en leert van elkaars ervaringen en tips. Direct goed kunnen starten is van onschatbare waarde voor hen die nog niet geheel thuis zijn in de Chinese zakenwereld.

KLM Club China biedt haar leden regelmatig de kans om beurzen, congressen en seminars tegen gereduceerd tarief te bezoeken. Via de openbare kalender kunnen leden aangeven wanneer ze op zakenreis in China zijn of een event bezoeken. Regelmatig leiden via de club geïnitieerde kennismakingen tot succesvolle samenwerkingsverbanden in het echte leven.

Op de website van KLM Club China zijn volop artikelen uit gerenommeerde tijdschriften en kranten te vinden. De artikelen zij echter niet specifiek toegesneden op het zakendoen in China in al haar facetten. Daar is echter wel veel behoefte aan. Ondernemers willen weten wat er speelt bij de Chinese middenklasse, welke kritische succesfactoren te herkennen zijn in het zakendoen in China en hoe de Chinese overheid invloed heeft op de bedrijfsomgeving. Dit zijn exact de onderwerpen waar het Europe China Instituut van Nyenrode zich mee bezig houdt. Daarom heeft Club China het Europe China Instituut van Nyenrode gevraagd invulling te geven aan deze behoefte aan bedrijfsspecifieke China informatie.

Het Europe China Instituut zal op drie manieren de inhoudelijke bijdrage leveren. Op de eerste plaats zullen korte artikelen worden geschreven over relevante zakelijke onderwerpen. Via een link naar de website van het Europa China Instituut kan dan meer informatie worden gevonden over dit onderwerp. Op de tweede plaats deelt het ECI de resultaten van enkele grootschalige onderzoeken met de leden van Club China. Zo zullen de kwartaalresultaten van de China Structural Development Monitor worden aangegeven en toegelicht. Op de derde plaats zal het ECI bijdrages leveren aan de verschillende activiteiten die onder de paraplu van Club China worden georganiseerd.

Volgens prof. dr. Haico Ebbers, voorzitter van Nyenrode's Europe China Institute is de samenwerking een logische stap en biedt het unieke kansen: "De partners KLM en Nyenrode passen goed bij elkaar. KLM was immers een van de founding fathers van Nyenrode in 1946. Via de samenwerking met KLM Club China kunnen we onze onderzoeksresultaten en bijeenkomsten met een grote groep van geïnteresseerden en specialisten delen. We willen echt laten zien wat we allemaal binnen ons Instituut doen. Ik ben er van overtuigd dat het de ondernemer ook helpt in zijn of haar zaken in China". Ook Stuart Makosi, manager online business communities van KLM is verheugd over de samenwerking met Nyenrode. "De know-how van het Europe China Institute is uniek en biedt een grote toegevoegde waarde voor de club en onze leden".

Informatie over de activiteiten van het Europe China instituut kan worden gevonden op:
www.nyenrode.nl/eci

Informatie over lidmaatschap van KLM Club China kan worden gevonden op:
www.clubchina.klm.com