Provincie Noord-Holland

Provincie verwelkomt Bombardier Aerospace op Schiphol-Oost

23 februari 2010 - Nieuwsartikel

Bombardier Aerospace heeft maandagavond zijn Europese service support center voor zakenjets op Schiphol-Oost geopend.

Na een lang onderhandelingsproces met diverse overheden, waaronder de provincie Noord-Holland, heeft de van oorsprong Canadese vliegtuigbouwer eind vorig jaar Schiphol verkozen boven andere Europese luchthavens. De centrale ligging van de Noord-Hollandse luchthaven, de regionale uitstraling, de al aanwezige luchtvaartbedrijven en toeleveranciers én de goede opvang en informatievoorziening die in de Schipholregio beschikbaar zijn, hebben een grote rol gespeeld bij deze beslissing.

Jaap Bond, gedeputeerde economie van de provincie Noord-Holland, complimenteerde de directie van Bombardier gisteren, tijdens de officiële opening van het Europese service center, dat voor Noord-Holland is gekozen. De vestiging van dit vooraanstaande internationale bedrijf is een impuls voor de werkgelegenheid in de Schipholregio. Bij het onderhoud van de 300 à 500 business jets die in Europa in gebruik zijn, gaat het op termijn om 100 tot150 nieuwe arbeidsplaatsen.

Bombardier Aerospace is in grootte, na Boeing, Airbus en Embraer, de vierde vliegtuigbouwer van de wereld. Het hoofdkantoor van Bombardier is gevestigd in Montreal.

---