Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Provincie en Parkstad Limburg ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Op maandag 22 februari 2010 hebben gedeputeerde Ger Driessen en Toine Gresel, voorzitter van het Parkstadbestuur, een overeenkomst ondertekend die de basis legt voor een nieuwe bestuurlijke samenwerking tussen Provincie en stadsregio Parkstad Limburg. Partijen onderschrijven daarmee de samenhangende ambities zoals die zijn geformuleerd in de strategische agenda van Parkstad Limburg, We zijn wat we delen, wij zijn Parkstad, op de themas: herstructurering, Parkstad Centrum, gebiedsontwikkeling Parkstadring, grensoverschrijdend openbaar vervoer en Campus Avantis/nieuwe energie.

Met de ondertekening van de overeenkomst zetten Provincie en Parkstad zich in voor de verdere ontwikkeling van deze ambities door het gezamenlijk uitvoeren van het regiodialoogprogramma. Ger Driessen: Vandaag markeert de omslag van visievorming naar uitvoering. Het papier gaat vanaf vandaag werkelijkheid worden. Het gaat er nu om hoe wij onze bereikbaarheid verbeteren, hoe wij nieuwe technologieën kunnen introduceren, hoe wij de kwaliteit van het wonen en onderwijs kunnen verbeteren."

Om te investeren in een gezamenlijk meerjaren investeringsprogramma vormen Provincie en regio een regiodialoogfonds waar de komende 4 jaar in totaal 25 miljoen door iedere partij wordt ingebracht. Voorzitter Toine Gresel: Samen met de 75 miljoen die de Parkstadgemeenten de komende vier jaar denken te investeren in de strategische themas van de regio, staan de zaken er financieel goed voor. We bundelen de krachten zodat we ook buiten de regio samen sterk staan.

De ondertekening vond plaats in het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade, waar ook de uitslag bekend werd gemaakt over de vernieuwde WGR-plus regeling en de toetreding van Nuth tot stadsregio Parkstad Limburg.

Kijk voor meer informatie naar het visiedocument We zijn wat we delen, wij zijn Parkstad:
http://www.parkstad-limburg.nl/index.cfm/parkstad-limburg/wat-doet-par ktstad-limburg/strategische-agenda-parkstad-1.

23-2-2010 09:47