Gemeente Edam-Volendam

Training voor kinderen van gescheiden ouders

Het college van B&W heeft ter uitvoering van de nota "het kind als rode draad 2008-2012" besloten om een bijdrage van maximaal EUR.6.000,-- beschikbaar te stellen voor training voor kinderen van gescheiden ouders.

Aanmelden voor training

Geïnteresseerde ouders kunnen zich vanaf nu aanmelden, uitsluitend via email: info@praktijkkinderspel.nl (aangeven naam+geb.datum kind en welke school uw kind zit). Ouders worden dan teruggebeld als de training zal worden gestart op de desbetreffende school.

Effect van een scheiding op de kinderen

Rondom een scheiding vinden ouders het ouderschap vaak moeilijk. Zij hebben het moeilijk met zichzelf, hun ex en de veranderde situatie en kunnen de pijn van hun kind er nauwelijks bij hebben. Het is geen gemakkelijke stap, maar een die gepaard gaat met veel geregel en pijnlijke gevoelens. Vrijwel alle ouders maken zich zorgen over het effect van een scheiding op hun kinderen.

Training

In de training wordt aandacht besteed aan de belangrijkste gevolgen die impact hebben op kinderen en ouders in een echtscheidingssituatie. In eerste instantie zal de training medio 2010 op één school (in twee leeftijdsgroepen, 6-9jr en 10-12jr) van start gaan, om te kijken hoe deze wordt ontvangen. Op basis van de animo en ervaringen zal worden geëvalueerd of er draagvlak is voor uitbreiding van het aantal scholen waarop de training gegeven zou kunnen worden.