GroenLinks Waterland


Wat goed is voor vogels is dat niet altijd voor GroenLinks

Maandag 22 februari 2010, 21:18u - laurabromet

* campagne

* krokusjes

* Laura Logt

* Schapenweitje

* Waterland Logt

Wat goed is voor vogels is dat niet altijd voor GroenLinks

Op een druilerige zondagochtend vroeg in oktober, verzamelde onze fractie zich bij de Vesting van Monnickendam. Duizend krokusbolletjes gingen we planten. De dag ervoor had ik uit landbouwplastic grote letters geknipt als mal, we zouden GROENLINKS in de Vesting planten. De krokusjes, type Ard Schenk, waren zorgvuldig gekozen. Ze zouden half februari bloeien. Vlak voor de verkiezingen zou dan op de plek waar sommige politieke partijen een parkeerterrein in een schapenweitje willen aanleggen, de naam GroenLinks bloeien in het groene gras.

Het planten van de bollen in oktober ging soepeltjes. De burgemeester sliep, dat konden we zien vanaf de plek waar we stonden, niemand zag de GroenLinks-fractie en hun wethouder illegaal bloembollen planten.

Half december begon het te sneeuwen. En te vriezen. Ik maakte me af en toe zorgen om de bolletjes, alhoewel ze er tegen moesten kunnen. Zouden ze op tijd tot bloei komen? Vorige week ging ik kijken. Geen groen sprietje stak de grond uit, laat staan een dapper bloemknopje. Wat ik wel zag? Duizend kleine gaatjes. Duizend kleine gaatjes in het gras waar tot kort daarvoor een bloembol had gezeten. Van de sneeuw en de vorst hadden de vogels honger gekregen, en kennelijk waren krokusbolletjes type Ard Schenk een voedzame lekkernij.

Te laat bloeiende krokussen, daar had ik nog om kunnen lachen. Bovendien hadden ze dan hun werk gedaan voor de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar opgegeten bloembollen, dat is alleen nog iets voor een weblog.

Laura Bromet

Lijsttrekker GroenLinks Waterland