Gemeente Gilze en Rijen

Rekenkamercommissie deed onderzoek naar kwaliteit dienstverlening gemeente

De rekenkamercommissie bood op maandag 22 februari 2010 de gemeenteraad een rapport aan over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente Gilze en Rijen. Het rapport bestaat uit de beschrijving van het onderzoek, conclusies en aanbevelingen. De commissie Middelen bespreekt het rapport in de eerstvolgende vergadering op 29 maart 2010.

Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Gilze en Rijen goed op weg is om haar kwaliteit van de dienstverlening op orde te krijgen. Het rapport doet een aantal aanbevelingen om door kritisch naar de organisatie te kijken, op een aantal gebieden verbeteringen aan te brengen.

Burgemeester en wethouders hebben een reactie aan het rapport toegevoegd. In grote lijnen herkennen zij het beeld uit het rapport. Het college geeft aan dat door de vrij lange duur van het onderzoek sommige bevindingen achterhaald zijn. De meeste aanbevelingen zijn al deels in de praktijk gebracht. In 2010 krijgt dit een vervolg.

Wilt u meer weten over het rapport of de rekenkamercommissie, klik dan hier voor het rapport of neem contact op met Jan Pieterse, ambtelijk secretaris van de commissie; jhp.pieterse@gilzerijen.nl of telefoonnummer 0161-290309.