Deelgemeente Osdorp Amsterdam


eigen gebouw

---

Urban Voetbal School opent eigen gebouw

23 februari 2010
Wethouder Achmed Baâdoud heeft samen met Frits Otto, voorzitter Samenwerkingsverband van Praktijkscholen Amsterdam, de nieuwe leerwerkplaats van Urban Voetbal School geopend op sportpark de Eendracht.

Dankzij financiële steun van Koers Nieuw West konden medewerkers van Pantar Amsterdam de voormalige sportkantine ombouwen tot leerwerkplaats. En het resultaat mag er zijn! Op het naastgelegen voetbalveld kunnen de jongeren hun theoretische scholing direct in de praktijk brengen.

De Urban Voetbal School geeft veel aandacht aan de ontwikkeling van sociale, werknemers- en disciplineringsvaardigheden. Het initiatief voor de school komt van drie mensen met een onderwijs- en sportachtergrond. Op dit moment wordt de leerwerkplaats al gebruikt voor trainingen speciaal gericht op leerlingen van de praktijkschool. Zij kunnen onder andere een aangepaste opleiding tot assistent pupillentrainer volgen.

Strenge en individuele aanpak

Ook worden er vanuit praktijkscholen leerlingen opgegeven die op school als `lastig' worden ervaren. "Op het sportveld of in de sporthal, dus uit de dagelijkse leeromgeving van school, heerst een andere dynamiek", aldus één van de initiatiefnemers. "Mede door een strenge en individuele aanpak, staan de leerlingen open voor het aanleren van sociale vaardigheden".

Dankzij het succes van de combinatie onderwijs met sport, gaat de Urban Voetbal School binnenkort ook starten met trainingen gericht op (dreigende) uitvallers en geschorste leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. De geschorste leerlingen die niet meer terugkeren naar school ontvangen begeleiding dat leidt naar arbeid. De dreigende uitvallers volgen een traject dat leidt tot terugplaatsing op school.

Kijk voor meer informatie op http://ufs.bekijkjehier.com

baadoud opening ubvs - foto: Jaap Wals

---