Politie Groningen

Dinsdag 23 februari 2010

Provincie Groningen, 23-02-2010

Belgische automobilist gewond bij verkeersongeval

DELFZIJL - Een 30-jarige automobilist uit Brussel is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N362 bij Delfzijl. De Belg haalde een vrachtwagen in, maar zag te laat dat er een auto uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. Om een aanrijding te voorkomen week de 30-jarige uit richting de berm. Daarbij raakte hij een boom. Daardoor tolde het voertuig van de Belg tegen een andere boom en kwam uiteindelijk tot stilstand. De bestuurder is met nog onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Automobilist rijdt in gestolen auto

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 40-jarige automobilist uit Ter Apel aangehouden op de Moesstraat in Groningen. Agenten zagen de bestuurder door het rode verkeerslicht op de Bedumerweg rijden en zetten de man langs de kant van de weg. Uit navraag bij de Groningse meldkamer bleek dat de auto als gestolen stond geregistreerd. De verdachte is aangehouden en het voertuig is naar het politiebureau gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Verwarde man slaat jongeren

GRONINGEN - De politie heeft maandagmiddag op de Vismarkt een 29-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden. De verwarde man sloeg zonder enige reden een 15-jarige Groninger en een 19-jarige inwoner van Warffum. De verdachte werd door vijf mannen in bedwang gehouden toen de politie kwam. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht en is ingesloten.

Automobilisten gewond na voorrangsfout

LEENS Twee automobilisten zijn maandagmiddag gewond geraakt op de N361 bij Leens. Een 24-jarige bestuurder uit Ezinge wilde de provinciale weg oversteken, maar zag daarbij een 21-jarige automobiliste uit Wehe den Hoorn over het hoofd. Door de aanrijding klaagden beide over nekklachten. Ze zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, maar hoefden na een controle niet te blijven. De politie heeft een registratie gemaakt.

Kop-staartbotsing op parkeerplaats A7

MARUM De politie is maandagmiddag bij de afhandeling geweest van een kop-staartbotsing op een parkeerterrein langs de A7 bij Marum. Een 50-jarige automobilist uit Garmerwolde wilde het terrein bij een tankstation wegrijden, maar moest afremmen. Een 31-jarige automobilist uit Bedum had dit te laat door en reed tegen de achterkant van zijn voorligger. De inzittende van de Garmerwolder klaagde over een pijnlijke nek en is door ambulancemedewerkers gecontroleerd. Ze werd niet naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapport van het ongeval.

Automobilist onder invloed van alcohol

NIEUWE PEKELA De politie heeft maandagavond een 23-jarige automobilist uit Musselkanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een andere weggebruiker. Op de afrit van N366 werd de auto langs de kant van de weg gezet. Uit een ademanalysetest bleek dat de beginnend bestuurder 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de alcomobilist is in beslaggenomen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie staakt achtervolging maar houdt verdachte aan

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 49-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor gevaarlijk weggedrag. Agenten zagen de man rijden op de Bornholmstraat en wisten dat hij nog boetes open had staan. Toen de politiemensen hem aan wilden spreken, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie ging achter hem aan. Omdat dit met forse snelheden ging en daardoor een gevaarlijke situatie ontstond voor overige verkeersdeelnemers, werd de achtervolging gestaakt. Niet veel later zagen agenten de man en de auto in de wijk de Oosterpoort. Daar werd de verdachte aangesproken door de dienders. Hij is aangehouden en verhoord.

Poging tot straatroof

GRONINGEN - Een 30-jarige man uit Zwolle is maandagavond samen met een 25-jarige vriend uit Groningen het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Het tweetal stond rond 22:30 uur bij een pinautomaat van de SNS-Bank aan de Oude Ebbingestraat in de stad. Op het moment dat het 30-jarige slachtoffer met een transactie bij de pinautomaat bezig was, werd hij door twee nog onbekende mannen aangesproken. Het tweetal toonde een mes en eiste geld. De 30-jarige rende daarop weg, waarna de twee straatrovers de andere man belaagden. Er werd door de twee daders geen geld buit gemaakt. Het gaat om twee mannen met een getinte huidskleur. De donker getinte man droeg een donkere jas met rode mouwen en was ongeveer 1.80 meter groot. Hij had een zwarte capuchon over het hoofd. De lichter getinte tweede dader was mogelijk iets langer, 1.85 meter. Hij had een witte jas aan en droeg een grijs baseballpetje.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 22 februari op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Plataanlaan, snelheidscontrole : aantal geregistreerde voertuigen: 5937, aantal overtredingen: 359, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
* Groningen, Pleiadenlaan, roodlichtcontrole: aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 17.

* Groningen, Noorderhaven Z.Z, autogordelcontrole: aantal geregistreerde voertuigen: 685, aantal overtredingen: 8.
* Eemsmond, N996, onopvallend toezicht snelheid: maximum toegestane snelheid: 60 km/uur, overtredingen: 2, overschrijding snelheid met 48 km/uur en 39 km/uur.