Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie zoekt getuigen brutale diefstal uit woning

Leerdam, 23-02-2010

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van een diefstal uit een woning aan de Quirinus de Palmelaan. De hoogbejaarde 88-jarige aangeefster kreeg op dinsdag 16 februari omstreeks 15.00 uur bezoek van twee jongedames. De twee belden aan waarna de vrouw open deed en de dames direct naar binnen liepen. Zij vertelden de vrouw wat vragen te willen stellen over de tuin. De vrouw ging de meisjes voor naar de keuken waarna één van hen aangaf haar fiets nog op slot te moeten zetten. Het andere meisje hield de vrouw aan de praat. Even daarna verlieten beiden de woning. Enkele dagen later ontdekte de vrouw dat zij diverse emotioneel waardevolle sieraden miste. De politie onderzoekt de zaak en hoopt dat er mensen zijn die de twee jongedames hebben gezien of andere informatie hebben.

Getuigenoproep
De volgende signalementen zijn bekend:

- 1e verdachte: meisje, getinte huidskleur, 16-17 jaar, plm.
1.60-1.70m lang. Droeg een paardenstaart, kleine oorringen, make-up en een donkere jas dragend.

- 2e verdachte: meisje, getinte huidskleur, plm. 1.58m lang, schriel van postuur, dun vlassig haar, 16-17 jaar. Beide meisjes spraken ABN.

Getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze brutale diefstal worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Leerdam op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.