GroenLinks Waterland


Machtig mooi Marken

Maandag 22 februari 2010, 15:20u - Vincent Koerse
* campagne

* Marken

* Vincent Logt

* Waterland Logt

Machtig mooi Marken

Een hartverwarmende excursie richting Marken afgelopen zaterdag. Ik werd opgehaald door Karel Blanken, onze kandidaat uit Katwoude voor, zoals hij het omschreef, het delen van kou. Die voorspelling kwam inderdaad uit. Eerst haalden we het campagnemateriaal op bij Margrit Spronk in Monnickendam. Aangekomen op Marken stelden we ons op voor de ingang van de Deen. Nadat we onszelf gedecoreerd hadden met GroenLinks windmolentjes begonnen we de ansichtkaarten uit te delen aan het winkelend publiek.

De statistieken gaven ons een behoorlijk kansloze missie, op Marken is de opkomst altijd ver boven de 90% en van de stemmen die worden uitgebracht valt er toch zo een 80% op het CDA. Maar we werden toch niet van het eiland af gejaagd.

We ontmoetten die ene persoon die niet zou gaan stemmen. We bespraken veelvuldig het net gevallen kabinet, er was iemand die riep: "ik stem alleen nog maar Bos", ik riep terug: "die staat bij ons op nummer 8!!". Er was een mevrouw die twijfelde tussen GroenLinks, SP en Waterland Natuurlijk! gelukkig konden we dat misverstand even oplossen, Waterland natuurlijk is geen linkse/groene partij!!! We werden gewezen op het feit dat het Prettig Weekend bij de GroenLinks lijst van kernspecifieke punten Marken niet noemde!! Iemand riep dat GroenLinks nog nooit geregeerd had, wij riepen: "maar hier in Waterland wel!!". We deelden herinneringen aan André Montauban en meldden dat zijn dochter Joëlle nu op de lijst staat.

De aanzwellende sneeuw joeg ons weer terug naar Monnickendam, op het spil zagen we Piet Seeger in zijn eentje tegen zeven PvdA'ers campaignen en bij de speeltoren werd de GroenLinks bakfiets weggesneeuwd.

Toen een paar uur later al mijn ledematen weer op temperatuur waren kon ik met recht zeggen: "Het is niet onopgemerkt gebleven".

Vincent Koerse

Kandidaat-raadslid/Webmaster GroenLinks Waterland