Gemeente Eemnes

Datum: 16 feb 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 februari 2010

Aanwezig:
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Afwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 7
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Aanwijzen beveiligingsfunctionaris
(beveiligings-beheerder) GBA en de beveiligingsfunctionaris Waardedocumenten (reisdocumenten en rijbewijzen): In het kader van de verplichte GBA audit dient er een beveiligingsfunctionaris (beveiligingsbeheerder) benoemd te worden door het college van B&W.
In het kader van de paspoortwet / Paspoort Uitvoeringsregeling Nederland dient er een beveiligingsfunctionaris Waardedocumenten aangewezen te worden.
Besluit Het college besluit:

* de heer Moekish Dwarkasing te benoemen als beveiligingsfunctionaris (beveiligingsbeheerder) GBA. De benoeming gaat in op de dag van het besluit;

* de heer Moekish Dwarkasing aan te wijzen/te benoemen als beveiligingsfunctionaris Waardedocumenten. De benoeming gaat in op de dag van het besluit.

Onderwerp - Richtlijnen collectieve acties:
Er is tot nu toe geen CAO-akkoord voor de sector Gemeenten tot stand gekomen. Daarom hebben de vakbonden acties aangekondigd. Besluit Het college besluit richtlijnen collectieve acties vast te stellen en bekend te maken onder betrokkenen via intranet.

Onderwerp - Memo website Groene Bedrijvengids
Toelichting inzake kosten onderhoud website 2010. Besluit Het college besluit akkoord te gaan met de toelichting.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Onderzoek Sportdeelname 2009:
Voor de ontwikkeling van het Eemnesser Sportbeleid 2010-2014 is eind 2009 een sportdeelname onderzoek uitgevoerd.
Besluit Het college besluit om het Onderzoek Sportdeelname 2009 voor kennisgeving aan te nemen en ter inzage toe te sturen aan de raadscommissie BSM.

Onderwerp - Klimaatbeheersing Clusterschool:
Door een extern bureau worden twee rapportages opgesteld over de aanpak verbetering klimaatbeheersing Clusterschool Eemnes. Het eerste rapport zal ingaan op de besluitvorming, de verantwoordelijkheden en het onderzoek naar de aard en de mogelijke oorzaken van de klachten. Dit rapport is nog niet definitief.
Het tweede rapport handelt over de concrete aanpak en de raming van kosten.
Besluit Het college besluit de eerste stap te nemen om uiteindelijk te komen tot een verbetering van de klimaatbeheersing van de clusterschool; die eerste stap houdt in een voorstel aan de raad van 22 februari a.s. voor te leggen voor een krediet van EUR 70.000,-- excl. BTW, te besteden aan o.m. het ontwerpen van definitieve tekeningen en berekeningen voor de aan te leggen werktuigbouwkundige en electrotechnische installaties.
Het rapport 2 wordt ter kennisname voorgelegd aan de commissie BSM en de Beheercommissie van de Clusterschool.
Rapport 1 is nog niet definitief en nog niet als zodanig in het college aan de orde geweest. Dit rapport is dan ook nog niet openbaar.