Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding



Ministerie van Justitie
Onderwijs voor professionals over terrorisme en contraterrorisme

Op vrijdag 19 februari heeft Erik Akerboom, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, het slotwoord gesproken bij de ceremoniële afsluiting van de eerste Leergang Terrorisme en Contraterrorisme.

Deze opleiding wordt verzorgd door het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme van de Universiteit Leiden - Campus den Haag. De opleiding biedt professionals uit de wereld van openbare orde en veiligheid de mogelijkheid om wetenschappelijk en beleidsmatig inzicht te krijgen in de processen die een rol spelen bij terrorisme en contraterrorisme. In het afgelopen jaar hebben een groot aantal toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers, en veiligheidspecialisten bijgedragen aan deze hoog gewaardeerde leergang.

Tijdens de afsluiting benadrukte Rolf Oosterloo, adjunct-directeur van de Universiteit Leiden - Campus Den Haag, de voorname positie van de Campus en het CTC als centrum voor academisch onderwijs voor professionals. Bob de Graaff, voormalig hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme, en initiator van de eerste leergang, blikte terug op het afgelopen jaar. Nadat de acht afgestudeerden door hun begeleiders individueel waren toegesproken, sprak Erik Akerboom het slotwoord. De NCTb onderstreepte het belang van kennisdisseminatie en onderwijs op het gebied van terrorismebestrijding, en observeerde dat de cursus bijdraagt aan de coördinatie tussen de verschillende diensten die betrokken zijn bij terrorismebestrijding.

Vanaf september zal de nieuwe leergang van start gaan.