EuroCross Assistance

Pas op voor onbekende ambulancebedrijven

23/02/2010

Eurocross Assistance wil alle verzekerden waarschuwen voor onbekende ambulancebedrijven die op dit moment actief zijn in wintersportgebieden. Eurocross Assistance werd een aantal keren onaangenaam verrast door de vervoerspraktijken van een onbekend ambulancebedrijf dat zonder overleg twee patiënten van Eurocross Assistance met wintersportletsel per ambulance heeft getransporteerd van Oostenrijk naar Nederland.

Eurocross vreest dat de patiënt om drie redenen risico loopt als hij zich laat vervoeren door een voor Eurocross (en andere alarmcentrales) onbekende partij namelijk;
o We weten niets van de kwaliteit van de medische zorg tijdens het transport en kunnen dus een verantwoorde begeleiding van verzekerden tijdens de repatriëring niet garanderen.
o Wij vrezen dat de patiënt uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgt als blijkt dat de zorgverzekeraar c.q. reisverzekeraar de kosten niet vergoedt.
o We hebben in twee gevallen geconstateerd dat de hulpverlening niet wordt gecoördineerd en er dus geen rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld opvang op huisadres etc.

Om deze redenen raadt Eurocross verzekerden aan na een ongeval in het buitenland direct contact op te nemen met de alarmcentrale van zijn of haar verzekering.