Scania


maandag 22 februari 2010 12:24

Unieke Scania V8 King of the Road voor Wilco Bloemen

Breda, 22 februari 2010 â Onlangs heeft Dhr. Looijen van Wilco Bloemen uit Rhenen de sleutels ontvangen van een nieuw Scania R 500 bakwagenchassis.
Vergroot foto

De bakwagen is voorzien van de krachtige V8 motor en het omvangrijke King of the Road pakket. De bijpassende wipkar, de felblauwe kleur en de prachtige opbouw van Mulder maken deze combinatie een juweel op de weg. Een uniek voertuig die de keuze voor Scania als Truck of the Year 2010 onderstreept.
Wilco Bloemen is één van de eerste eigenaars van de nieuwe Scania R-serie. De drie-assige bakwagen is rondom luchtgeveerd en heeft een hydraulisch gestuurde en hefbare naloopas. Dit zorgt voor een perfecte wegligging van het chassis en een comfortabel rijgedrag in de bochten. Het King of the Road pakket in combinatie met de Scania Topline cabine bestaat uit tal van accessoires en stylingelementen, waaronder chromen en rvs accenten, lederen bekleding, koelkast, gesloten kastenwand, xenon verlichting en dubbel glas. Daarnaast is de nieuwe R-serie voorzien van het compleet vernieuwde interieur en frontcamera.

Wilco Bloemen is gespecialiseerd in de bloemenhandel met Zwitserland. In het bijzonder op het gebied van snijbloemen. Sinds 2002 werd het transport reeds uitgevoerd met een Scania R164 bakwagen met 480 pk sterke V8 motor. Dit voertuig verkeerd nog in nieuwstaat en wordt nu gebruikt voor het werk in Zwitserland zelf. De nieuwe King of the Road zal het vervoer verzorgen tussen de veiling in Nederland en de Zwitserse grens.

De opgedane ervaringen met het Scania product en de goede contacten met de dealer in Veenendaal gaven de doorslag om wederom voor Scania te kiezen. Behalve het kenmerkende V8 geluid waren de positieve producteigenschappen zoals de comfortabele instap, het goede zicht op de weg, de stille cabine en comfortabele chauffeurspositie mede bepalend.Â

Fotobijschrift: De nieuwe Scania R-serie bakwagen King of the Road van Wilco Bloemen uit Rhenen: een plaatje van een auto. New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken.