Gemeente Dirksland


Energiebeurs druk bezocht

Ruim 200 bewoners van Goeree-Overflakkee bezochten de energiebeurs bij Imabo Esselink op maandag 15 februari. Marlou Boerbooms van de energiebesparingcampagne 'Meer met Minder' lichtte de subsidiemogelijkheden voor particuliere huizenbezitters toe. Lokale installatie-, bouw- en adviesbedrijven presenteerden hun producten en diensten. De vier gemeenten en het ISGO organiseerden de informatiebijeenkomst.

Marlou Boerbooms presenteerde subsidieregelingen om de investering in energiebesparende maatregelen aantrekkelijker te maken. De verschillende regelingen kunnen met elkaar gecombineerd worden, waardoor een aanzienlijk financieel voordeel kan ontstaan. Ze waarschuwde niet te lang te wachten, omdat deze subsidiepotjes leeg kunnen raken. Meer weten? Zie www.meermetminder.nl.

Op de informatiemarkt konden bewoners isolatiematerialen, een zuinige cv-ketel en dubbel glas bekijken. Ook stonden er meerdere warmtepompen, zonnecellen en zonneboilers. Meer weten over energiebesparing en duurzame energie? Neem contact op met de standhouders: Ambin & Alrom, Tempus, J. Goemaat, Klooster Bouwbedrijf, Thermecon Isolatie, Installatiebedrijf Sprong, Bouwkundig Advies en Tekenbureau Flakkee, Van der Pijl Advies, Installatiebedrijf van Damme, Aannemersbedrijf 't Hooft, Faay wanden, Van Wijk Installaties & Constructies en MarEtec.

De vier gemeenten maakten in 2008 afspraken met bouwprofessionals om bewoners van Goeree-Overflakkee te stimuleren tot energiebesparing en duurzame energie. Deze beurs werd in dit kader georganiseerd.