Deltion College


nieuws

23-02-10

Deltiondocent Frank Hurkens verzorgt culinaire verrassing in Filmtheater Fraterhuis

Afgelopen maandag heeft Frank Hurkens in Filmtheater Fraterhuis een culinaire verrassing verzorgt bij de film `Julie & Julia', de smaakvolle biografie over de beroemde Amerikaanse tv-kok Julia Child.

De voorstelling was alweer de zesde editie van Frater Focus, het nieuwe culturele initiatief van het Fraterhuis. Daarmee wil het Fraterhuis het filmpubliek maandelijks iets extra bieden: het publiek kan in gesprek met een gast uit de filmwereld of een kenner van een onderwerp uit de film, maar ook muzikaal of culinair is van alles mogelijk. Deze keer was Frank de culinaire gast bij een culinaire film.

`Julie & Julia' gaat over twee vrouwen die, gescheiden door tijd en plaats, allebei zoekende zijn. Totdat ze ontdekken dat je met de juiste combinatie van passie, lef en boter alles kunt bereiken. Schrijfster Julie (Amy Adams) constateert dat haar leven anders loopt dan ze hoopte. De kookliefhebster neemt zich voor om binnen een jaar alle 524 recepten uit het beroemde kookboek van Julia Child te bereiden en haar ervaringen te verwerken in een weblog. Julia Child (Meryl Streep) heeft veertig jaar daarvoor in Parijs gewoond en daar een fameuze kookopleiding doorlopen. Haar ervaringen legt ze vast in een kookboek, die als bijbel geldt voor kookliefhebbers in Amerika.

Frank is docent bij de koksopleiding van Deltion en vertelde voor aanvang van de film, aan een uitverkocht filmtheater, vol passie over zijn vak en zijn ervaringen met verschillende topkoks. In de pauze van de film serveerde Frank een viertal culinaire verrassingen welke ook in de film werden genoemd of bereidt.

Als klap op de vuurpijl werd na afloop van de film een diner voor 4 personen in restaurant Guillaume verloot onder de bezoekers.

Gezien de enthousiaste reacties een geslaagde avond en, dankzij Frank, een goede promotie van culinaire vak.

---