Politie Gelderland-Zuid

Achtervolging door agenten en hond

Culemborg, 23-02-2010 o Maandagavond rond half acht wilden surveillerende agenten in Culemborg ter hoogte van de Boerenstraat een personenauto voor een verkeerscontrole te laten stoppen. De agenten gaven de bestuurder een stopteken maar deze ging ervandoor. De agenten gingen achter de auto aan en konden de bestuurder mede dankzij de inzet van de surveillancehond vinden.

Surveillerende agenten hielden een algemene verkeerscontrole ter hoogte van de Boerenstraat in Culemborg. De bestuurder van de auto kreeg daar middels het transparant op de politieauto het politie-stop teken, wat hij negeerde. De bestuurder ging ervandoor via de Prijssestraat, Vianensestraat, Jan van Riebeeckstraat om vervolgens aan de Hoge Akker zijn auto tot stilstand te brengen. Daar zagen agenten dat de bestuurder uitstapte en te voet via meerdere brandgangen richting de Otto van Reesweg wegrende. De agenten verloren de bestuurder uit het oog. Hierop werd de surveillancehond ingezet. Die volgde het verse geurspoor van de bestuurder tot aan een woning in de buurt van de Wethouder Schoutenweg.

Geen rijbewijs
De agenten belden aan bij de woning waarna een jongen van 17 jaar te kennen gaf dat hij de auto bestuurde. Hij gaf aan dat hij zonder rijbewijs de auto bestuurde en er daarom vandoor ging. De jongen is aangehouden voor meerdere verkeersmisdrijven zoals het negeren van een stopteken, geen richting aangeven en het rijden zonder rijbewijs. (13)

Laatst gewijzigd 23-02-2010 13:27 | © Regio Gelderland-Zuid |