Gemeente Lingewaard


Extra sportlessen kinderen met lichte motorische achterstand gestart

De Breedtesport is samen met de Gelderse Sport Federatie (GSF) en Turnvereniging Horus gestart met de lessen Sport Extra. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen met een motorische achterstand van 4 tot 12 jaar die vaak niet goed mee kunnen komen met de gymles of bij een reguliere sportvereniging. Vanaf november doen er acht kinderen mee en er is nog plaats voor nieuwe kinderen.

Wat is Sport Extra?
Sport Extra zijn sport- en spelactiviteiten die gericht zijn op het verbeteren van motorische vaardigheden van het kind en het vergroten van het zelfvertrouwen. De sportactiviteiten van Sport Extra vinden plaats in groepsverband met een maximum van tien kinderen waarbij uitgegaan wordt van de individuele mogelijkheden. Sport Extra is gericht op succesfactoren. Door de kinderen te stimuleren en te activeren doen ze positieve ervaringen op met sport en spel en groeit het zelfvertrouwen. De wekelijkse lessen zijn erop gericht dat kinderen die momenteel achterblijven in hun motorische ontwikkeling meer plezier krijgen in sport en bewegen en straks kunnen doorstromen naar één van de aanwezige sportverenigingen in de gemeente. De motorische achterstand mag maximaal 2 jaar zijn.

Hoe is motorische achterstand te herkennen?
Er zijn verschillende kenmerken van kinderen die een (lichte) motorische achterstand hebben. Dat zijn ongecontroleerd of overmoedig bewegen; ziet geen gevaar, onhandig in veters strikken, schrijven, stoot vaak dingen om, struikelt gemakkelijk, moeite met basisbewegingen als lopen, rennen, huppelen, balanceren, zwaaien, vangen, springen, weinig zin om te bewegen, gauw moe, binnenkind-TV/computerkind; speelt weinig buiten, gevoelig voor prikkels en snel afgeleid.

Wanneer en meer informatie
Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen met Sport Extra! De lessen vinden plaats op woensdag in de gymzaal van de Jozefschool aan de Van Wijkstraat 16a in Huissen van 17.00 - 17.45 uur. Voor aanmelden of meer informatie over Sport Extra kunt u contact opnemen met de Breedtesport op telefoonnummer 026 326 02 50 (donderdag) of per e-mail: breedtesport@lingewaard.nl. Het aanmeldingsformulier is tevens te vinden via deze link.

(Geplaatst: 23 februari 2010)