Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 23-02-2010

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding en rijdt door

TILBURG - De politie heeft gisteravond, even na 20.00 uur op de Groeseindstraat een 42-jarige Poolse automobilist aangehouden. De politie stelde een onderzoek in na een melding dat bij een
verkeersongeval de veroorzaker doorgereden was. In de Groeseindstraat bleek dat een automobilist betrokken was bij twee aanrijdingen waarbij materiële schade ontstaan was. Agenten troffen de automobilist in de Groeseindstraat aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol overschreed. Hij had 850 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Onderzoek wees uit dat het niet de eerste keer was dat hij voor het rijden onder invloed te boek stond bij de politie. In het belang van het onderzoek is hij in verzekering gesteld.

Man schrikt wakker in gestolen auto

TILBURG / BREDA - De politie heeft gistermiddag, tegen 18.00 uur een 29-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man meldde dat hij wakker geschrokken was in een gestolen auto in de omgeving van de bomenbuurt. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de man in een Opel Corsa aan in de Populierstraat. Controle wees uit dat de auto waarin hij zat inderdaad gestolen was in Breda. Na een kort gesprek met hem bekende hij de diefstal. Hij had de auto een paar dagen geleden weggenomen in Breda waarna hij naar Tilburg gereden was. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Eindhovenaar beledigt en slaat beveiligingsmedewerkers

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op het Pieter Vreedeplein een 44-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Beveiligingsmedewerkers spraken de man in een kledingzaak aan nadat hij personeelsleden van de winkel had lastig gevallen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte zich agressief opstelde. Op het moment dat de medewerkers hem naar buiten begeleidde nam hij een gevechtshouding aan en spuugde richting één van de medewerkers. Tijdens de aanhouding die volgde verzette hij zich en schopte één van de beveiligers. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse, namen de man over en brachten hem naar het bureau.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen en houdt bewoners aan

TILBURG - De politie trof gisteren in twee verschillende ruimtes van een woning aan het Vossenpad in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aan. De kwekerijen huisveste 250 planten. De bewoner, een 46-jarige man is aangehouden. De energie werd buiten de meter om afgetapt. De bewoner bekende eigenaar te zijn van de kwekerij. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

TILBURG - In de Bakkumstraat trof de politie gisteren op de
zolderverdieping van een woning een in bedrijf zijnde kwekerij aan die 190 wietplaten huisveste. De bewoner, een 26-jarige man is
aangehouden. Tijdens zijn verhoor bekende hij eigenaar te zijn van de kwekerij. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.

TILBURG - In de Middenbeemsterstraat heeft de politie gisteren de 21-jarige bewoner aangehouden. In het huis waarin hij woont troffen agenten in twee verschillende ruimtes in bedrijf zijnde kwekerijen aan. In totaal stonden er 380 planten verspreid over de ruimtes. De planten en benodigdheden zijn in beslag genomen. De Tilburger legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Politie pakt koperdief in de kraag

UDENHOUT - De politie heeft gistermiddag in een bosgebied aan de Schoorstraat een 35-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van koper vanaf een sportcomplex gelegen aan de
Groenstraat.

Een oplettende getuige meldde gezien te hebben dat twee mannen bij het zwembad aan de Groenstraat zich verdacht gedroegen. Agenten stelden een onderzoek in en zagen dat er meerdere kranen en een koperen leiding vanaf het terrein verdwenen was. In het bosgebied, gelegen achter het zwembad troffen de agenten één van de verdachten aan. Tijdens het verhoor op het bureau bekende hij de diefstal. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede man.

Werkgever mishandelt ex-werknemer

TILBURG - De politie heeft gisterochtend op de Hilvarenbeekseweg een 40-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een
33-jarige stadsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer was gisterochtend op straat in de Nijverstraat bezig met werkzaamheden. Op dat moment naderde hem zijn 40-jarige ex-werkgever. Tussen het slachtoffer en de verdachte ontstond een woordenwisseling. Aanleiding was dat het slachtoffer niet meer van de 40-jarige wilde werken. Tijdens de woordenwisseling sloeg de verdachte hem meerdere keren tegen het gezicht. Een collega van het slachtoffer probeerde de partijen te scheiden. Na de mishandeling stapte de verdachte in een auto en reed weg. De politie werd geïnformeerd die een onderzoek instelde. Agenten troffen de verdachte korte tijd later aan op de Hilvarenbeekseweg.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-02-2010 13:58 | © Regio Midden en West Brabant |