KNHS

Eerste endurance youngsters bijeenkomst zeer succesvol 22 februari 2010
yara de boer met gitano sumaya g

Voor de endurancesport liggen in Nederland nog veel mogelijkheden. Tijdens de eerste bijeenkomst van de endurance youngsters op zondag 14 februari kwamen meer dan twintig jongeren met hun ouders of grooms naar manege Rutbeek te Enschede. Daar werd informatie verstrekt over het nieuwe begeleidingsprogramma om junior enduranceruiters naar een hoger niveau te brengen en eventueel naar de internationale top te begeleiden.

Gedurende deze dag werden de deelnemers enthousiast gemaakt door de twee jonge top enduranceruiters Caro en Yara de Boer. Zij vertelden hun weg naar de internationale wedstrijden die ze in combinatie met opleidingen en werken hadden behaald. Yara de Boer (foto) is inmiddels opgenomen in het A-kader young riders met twee paarden.

Internationaal veterinair Ben Horsmans verzorgde een prestatie omtrent de veterinaire aspecten tijdens het reizen en de wedstrijden. Dit in combinatie met mooie beelden die dhr. Horsmans door de jaren zelf heeft gemaakt van grote wedstrijden.

De youngsters bijeenkomst krijgt een structureel vervolg, in samenwerking met onder andere de Nederlandse Endurance vereniging en de bondscoach Mechteld Gerding vindt op 7 maart as. de volgende bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt een dressuurclinic georganiseerd in combinatie met Fysiotherapie voor paard en ruiter.

Een eerste inventarisatie laat zien dat er een grote groep endurance junioren zeer ambitieus is. Zij willen toegroeien naar grote wedstrijden. Dit betekent dat Nederland op termijn mogelijk structureel beweging gaat brengen in de Nederlandse endurancewereld. Met deze start wil het youngsters team ruiters maar ook paarden bij elkaar brengen wat een mooie groei tot resultaat brengt.

Aanmeldingen kunnen ook tussentijds via enduranceyoungsters@gmail.com