Politie Groningen

Politie onderzoekt 13 Ford-diefstallen

Groningen, 23-02-2010 o De politie doet onderzoek naar de diefstal van dertien personenautos. De autos zijn op één na allemaal gestolen in de stad Groningen. Opvallend is dat het in alle gevallen gaat om autos van het merk Ford. Op een auto na zijn alle voertuigen terug. De dieven hebben het voorzien op de modellen Escort en Fiesta.

Noordelijk deel

De Ford-diefstallen vinden sinds oktober 2009 voornamelijk s nachts en op verschillende plaatsen in de stad Groningen plaats. Vorige week kreeg de politie de meest recente melding van een Ford die was verdwenen. Het overgrote deel van de autos komt uit het noordelijke deel van de stad. Er is één aangifte uit Bedum. De voertuigen worden meestal binnen een aantal dagen elders in de stad teruggevonden. In veel gevallen is er daarna schade aan de auto of is de brandstoftank leeg.

Getuigen

De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie denken te hebben over de diefstal van de personenautos. Ook personen die zelf beschikken over een Ford en mogelijk inbraakschade hebben geconstateerd worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7060 van Meld Misdaad Anoniem.