Gemeente Leeuwarden

Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligersorganisaties

Bron: Gemeente Leeuwarden (22-02-2010)

De gemeente Leeuwarden vergoedt dit jaar maximaal 300 Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligersorganisaties. Het gaat hierbij om een proef.

In het kader van preventie van (seksueel) misbruik vragen bepaalde vrijwilligersorganisaties van hun vrijwilligers een VOG. De kosten van 30,50 euro, zijn voor deze organisaties hoog en blijken een drempel te zijn om nieuwe vrijwilligers aan te nemen.

De gemeente wil vrijwilligerswerk stimuleren en deze drempels verlagen en komt met deze regeling de vrijwilligersorganisaties tegemoet.

De regeling geldt alleen voor vrijwilligersorganisaties die door vrijwilligers aan worden gestuurd, die in Leeuwarden gevestigd zijn en hier hun werkgebied hebben. Zij kunnen de kosten van een VOG terug vragen bij het Vrijwilligersservicepunt. Vrijwilligersorganisaties ontvangen een brief over deze nieuwe regeling en de voorwaarden die hiervoor gelden.

Het aanvraagformulier en meer informatie is te vinden op de website van het Vrijwilligersservicepunt (www.vrijwilligerswerkleeuwarden.nl) of 058 - 2120617. Contactpersoon is Anneke Heijman.